Zaalvoetballers Excelsior’31 spelen gelijk tegen Morado CF

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 spelen gelijk tegen Morado CF

Samenvatting Excelsior'31 1 - Morado CF 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het eerste zaalvoetbalteam van Excelsior´31 heeft vrijdagavond in een doelpuntenfestival met 8-8 gelijkgespeeld tegen Morado CF. In deze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen was de ruststand 3-3.

Voor Excelsior’31 stond er deze avond niets meer op het spel. De Rijssenaren kroonde zich twee weken terug reeds tot kampioen in de Topklasse; en puike prestatie. Tegenstander Morado CF uit Nijmegen strijd nog om een plek in de nacompetitie voor promotie naar de eerste divisie en waren dus gebrand op een overwinning.

Aan beide kanten was het spel erg chaotisch. Beide teams wisselden mooie momenten met prachtige combinaties en doelpunten af met slordig voetbal. Dit resulteerde in een voor Excelsior’31 begrippen een ongekend hoog aantal tegendoelpunten.

Met keeper Marien Baan op de plek van Willard Baan, die wegens omstandigheden was verhinderd, begon Excelsior’31 aan de wedstrijd. Een wedstrijd met een vreemd scoreverloop. Excelsior’31 stond na tien seconden al op een 0-1 achterstand. Echter, in een tijdsbestek van zes minuten (tussen minuut drie en negen) kwam het met 3-2 voor te staan. Nadat Excelsior’31 vervolgens twee keer de paal raakte, was het Morado CF dat op gelijke hoogte kwam. Deze 3-3 stand was tevens de ruststand.

In de tweede helft golfde het spel, evenals in de eerste helft, heen en weer. Morado CF was iets agressiever, wat resulteerde in een 3-5 voorsprong voor de studenten uit Nijmegen. Tot negen minuten voor tijd stond deze stand op het scorebord. Hierna werd er nog acht! keer gescoord.

Met twee treffers van Arnoud Baan, kort achter elkaar, kwam Excelsior’31 naast Morado CF. Dit was van korte duur, want direct viel de 5-6. Henk Lankamp zorgde vijf minuten voor tijd, na prachtig werk van Gilano Samangoen, voor de gelijkmaker. Jan Borghuis scoorde even later ook, maar wel in het verkeerde doel en zo stonden de Rijssenaren weer op achterstand: 6-7.

In de voorlaatste minuut was het Arnoud Baan, die met zijn vierde doelpunt Excelsior’31 weer op gelijke hoogte bracht. Dit leek ook de eindstand te gaan worden; niets was minder waar. In de laatste minuut scoorde Henk Lankamp de 8-7 en Excelsior’31 stevende af op de overwinning. De vechtlust van Morado CF werd beloond en met een doelpunt in de dying seconds stond er uiteindelijk een 8-8 eindstand op het scorebord stond.

Aankomende woensdag sluit Excelsior’31 de competitie af in Apeldoorn met een uitwedstrijd tegen WSV 2. Dit is tevens de vereniging waar Jan Borghuis volgend seizoen actief zal zijn. Hij verlaat Excelsior’31 en gaat WSV 1 versterken, dat net als Excelsior’31 aankomend seizoen actief zal zijn in de eerste divisie. Echter, deze ploeg uit Apeldoorn heeft de ambitie om volgend seizoen het kampioenschap te veroveren in de eerste divisie. Naast Jan Borghuis heeft WSV 1 zich ook versterkt met o.a. voormalig zaalvoetbalinternational Dick Hulshorst.

Doelpuntenmakers Excelsior’31 1: Arnoud Baan (4x), Henk Lankamp (3x) en Maarten Postma (1x)

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Marien Baan (K), Jan Borghuis, Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Nathan Oraile en Henk Lankamp
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent: Alidus ter Harmsel