DVS'33 voelt hete adem Excelsior'31 in de nek (samenvatting geplaatst!)

Foto bij DVS'33 voelt hete adem Excelsior'31 in de nek  (samenvatting geplaatst!)

DVS'33 voelt hete adem Excelsior'31 in de nek (samenvatting geplaatst!)

* Klik hier voor de uitgebreide fotoreportage (copyright www.excelsior31.nl)



* Bekijk hieronder een uitgebreide samenvatting van het duel op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door José Nijhof, interviews door Leon Simons.



* Reactie Joran Pot



* Reactie Roeland ten Berge



Door Martin Klaassen

Voor de kraker in Ermelo, tegen koploper DVS’33, kon Roeland ten Berge weer beschikken Gradus Hempenius en Joran Pot. De twee moesten vorige week vanwege blessures verstek laten gaan. Door de rentree van Pot verdwijnt Coen Vloedgraven uit de basis. Adi Draganovic heeft zijn schorsing uitgezeten. Hij lost rechts achterin Simon Baysoy af. Hempenius zat samen met Baysoy, Coen Vloedgraven en reservedoelman René Kamphuis op de bank.

Al in de eerste minuten werd duidelijk dat DVS’33 niet bereid was de rode loper uit te rollen. Het probeerde Excelsior’31 het voetballen beletten en het balbezit op te eisen. Excelsior’31 werd net als in Rijssen collectief en tot het eigen doelgebied opgejaagd. Het verschil met de heenwedstrijd was dat Excelsior’31 hier dit keer, vol vertrouwen spelend, wel een antwoord op had. De verdediging bleef rustig en de middenvelders zorgden ervoor dat ze aanspeelbaar waren. Er werd kort gecombineerd. De bal ging snel van voet tot voet. Als de middenlinie toch overgeslagen werd, dan was de pass in de diepte meestal goed, of goed genoeg om op te anticiperen om weer in balbezit te komen. Kortom: Excelsior’31 wist uitstekend onder de druk van DVS’33 uit te voetballen.

Tot grote kansen kwam het pas na een kwartier voetballen. Na een rollertje en een afzwaaier van topscorer Hakim Ezafzafi, die enthousiast probeerde, maar de juiste afstelling niet kon vinden, was Dylan Vosskuhler in minuut 19 het meest dicht bij de openingstreffer. Na een flitsende aanval waarbij Joran Pot en Hakim Ezafzafi waren betrokken, wist de aanvallend ingestelde linksback de rebound die van de vuisten van DVS’33-doelman Daan Huiskamp kwam niet te verzilveren. Vier minuten later mocht Hakim het doel weer onder vuur nemen, de bal ging in het zijnet.

In de 25e minuut kreeg Excelsior’31 een domper te verwerken. Patrick Gerritsen, een van de belangrijke pionnen in de roodwitte machine, kon niet verder vanwege een bovenbeenblessure. Dat er dan in de persoon van Gradus Hempenius een uitstekende vervanger voor handen is, is een geluk bij een ongeluk. Hij etaleerde in het restant van de eerste helft, met een mooie dribbel en het vernuftig in stelling brengen van Ezafzafi, zijn kwaliteiten. Dat Ezafzafi, als hij de ballen er zelf niet in krijgt, nog steeds van grote waarde is bewees hij in de 36e minuut. Een vlotte uitval kwam via hem bij Davina. Hij zag vervolgens Joran Pot. Pot verschalkte Huiskamp en liet het massaal meegekomen Rijssense publiek juichen: 0-1.

Had DVS’33 niets in te brengen? Zeker wel, maar de koploper liet niet het beste spel zien. Het combinatievoetbal kwam maar moeilijk van de grond en er werd teveel door het centrum gespeeld. De bal ging vaak direct de diepte in richting spits De Ruiter, die vanuit de combinatie gevaar moest stichten. Excelsior’31 verdediger John Lubbers excelleerde door meerdere uitstekende ingrepen. “Dit is mijn gebied en hier heers ik”, was overduidelijk zijn lijfspreuk van de middag. DVS’33 had enkele mogelijkheden om te scoren. Roald de Vries was koppend gevaarlijk en een scrimmage net voor rust had zomaar binnen kunnen vallen.

In de tweede helft kon Excelsior’31 in minuut 53 de voorbeslissing maken. Na een mooie loopactie van Gerritsen Mulkes en afgeven van Hakim Ezafzafi nam Niek Davina de DVS-doelman onder vuur. De inzet werd stijlvol over de lat getikt. Na het offensiefje was het DVS’33 dat het commando overnam. Excelsior’31 trok zich wat meer terug. Dat Dylan Vosskuhler in minuut 58 de tweede Excelsior’31-speler was die noodgedwongen naar de kant moest met een enkelblessure was in deze fase van de wedstrijd niet prettig. Simon Baysoy moest, na 1 keer heen en weer lopen de behendige rechtsbuiten Ali Akla beteugelen. Juist Akla werd, in tegenstelling tot de eerste helft, meer en meer gezocht.

Ondanks het balbezit van DVS’33, kwam Excelsior’31 niet echt in de problemen. Het had het zich wel veel makkelijker kunnen maken als er secuurder omgegaan was met het balbezit. Er moest meer achter de tegenstander aangelopen worden dan nodig was. De uitvallen werden ook spaarzamer. Ware het niet dat er in de 67e minuut een doeltreffende tussenzat. Gradus Hempenius gaf de bal na een dribbel vanaf het middenveld op het juiste moment mee op Gerritsen Mulkes. De onvermoeibare middenvelder hield het overzicht en bracht de volledig vrijstaande Joran Pot in stelling. Hij liep een paar meter richting het doel en wipte de bal subtiel over Huiskamp: 0-2. Het was Pots tweede doelpunt van de middag en alweer zijn 7e deze competitie.

Een minuut later was het zomaar 1-2. Ali Akla gaf de bal voor op Maurice de Ruiter. In een vrijstaande positie kopte hij in de korte hoek binnen. Arjan Kok kon de bal slechts met zijn ogen volgen. Was de concentratie even weg na een moment van euforie? Na het doelpunt bleef DVS’33 het op de opportunistische manier proberen. Naast dat Akla de bal vaak in zijn voeten geschoven kreeg, waren er veel crosspasses van achteruit te aanschouwen. Maurice de Ruiter moest op de punten van het zestienmetergebied maar zien hoe hij ze moest verwerken. Het verdedigende Excelsior’31-blok wist zich er goed raad mee. Ook de dode spelsituaties brachten niet het gevaar waarop de thuisploeg hoopte.

Een prettig laatste kwartier was het, ook door de regen die de tweede helft maar bleef vallen, voor de Excelsior’31-supporter niet. Het werd allesbehalve een stormloop, maar met een marge van een doelpunt weet je het natuurlijk maar nooit. De ontlading na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Winter (die goed floot, niet kinderachtig was en het een echte wedstrijd liet worden) was groot. Het feestje werd met de supporters gevierd. Excelsior’31 geeft door de overwinning bij en tegen DVS’33 de prachtige reeks aan overwinningen nu echt glans. In deze vorm is de hoogste mogelijke plaats na 26 wedstrijden spelen absoluut mogelijk.

Excelsior’31 speelt dinsdag de kwartfinale van de Districtsbeker uit tegen HHC Hardenberg. Het duel begint om 20.00 uur. Zaterdag gaat de competitie verder met een thuisduel tegen ACV uit Assen.

DVS’33 – Excelsior’31 1-2 (0-1)

Doelpuntenmakers:

37. Joran Pot 0-1, 67. Joran Pot 0-2, 68. Maurice de Ruiter 1-2

Gele kaarten:

Joran Pot, Adi Draganovic

Opstellingen:

DVS’33: Daan Huiskamp, Roald de Vries, Edmund Mijnheer, Jorran van Santen, Ronald Hoek (90+1. Mike Ahrens), Okan Soykan, Daniël van Warven, Yasin Kurt, Maurice de Ruiter, Christian van de Kamp, Ali Akla

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskuhler (58. Simon Baysoy), Rico Wolven, John Lubbers, Adi Draganovic, Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa, Joran Pot, Patrick Gerritsen (25. Gradus Hempenius / 90+2. Coen Vloedgraven), Hakim Ezafzafi, Niek Davina

Stand:

Kalender icoon maandag 13 april 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers