Excelsior'31 2 moet strijd om kampioenschap definitief staken

Foto bij Excelsior'31 2 moet strijd om kampioenschap definitief staken

Excelsior'31 2 moest zaterdag aantreden tegen de (enige) 'ploeg in vorm' van de reserve hoofdklasse, DVS'33. DVS'33 2 stond in de winterstop nog net boven de degradatiestreep, men verloor veel meer wedstrijden (in Rijssen werd het 4-2), dan dat men won. Echter zijn ze sinds de winterstop niet te stoppen, waar alle bovenste ploegen wekelijks punten verspelen, kunnen er bij DVS'33 2 wekelijks 3 streepjes achter de naam.

En als je dat een week of 9 weken vol houdt, dan stijg je heel snel in deze competitie waar de verschillen klein zijn. Waar DVS'33 2 vandaag de koppositie overnam van alle falende koplopers, haakte Excelsior'31 2 definitief af in de titelstrijd.

Opstelling Excelsior'31 2:
Rene Kamphuis (k), Kevin Jansen, Gert-Jan Schultink, Rene Sikkelbein, Jurriaan Seppenwoolde (58. Ties ten Barge), Mats Knol, Danny Schoenmaker, Jelte van der Berg, Mark Breukink, Marco ten Bolscher, Frank Averesch (70. Stephen Jansen)

Excelsior'31 2 had een valse start tegen DVS'33 al binnen 1 minuut stond het 1-0. Een mislukte voorzet van de linksbuiten van DVS'33 vloog over doelman Rene Kamphuis heen en via de binnenkant van de paal viel de bal in het netje. Een gelukstreffer, maar hij telt wel.

Na de vroege 1-0 speelde Excelsior'31 uitstekend positiespel, DVS'33 werd terug gedrongen op eigen helft en Excelsior'31 deelde enkele speldenprikken uit. In de 17e minuut een hele grote kans, Mark Breukink zette met een mooie steekbal spits Marco ten Bolscher alleen voor de keeper, Marco prikte de bal langs de keeper, maar ook aan de verkeerde kant van de paal, geen gelijkmaker.

Excelsior'31 bleef de bovenliggende ploeg, al kwam DVS'33 er enkele keren heel knap uit met snelle, flitsende aanvallen. Na ongeveer een half uur spelen werd een pass op hun rechtsbuiten door Jurriaan Seppenwoolde verkeerd ingeschat, hierdoor kwam de rechtsbuiten helemaal vrij voor Rene Kamphuis en schoof de bal keurig in de verre hoek.

Vlak voor rust werd het vervolgens ook nog 3-0, na een fantastisch afstandschot, die onhoudbaar in de kruising verdween. Een eerste helft die gelijk op ging, al deed de ruststand volledig anders vermoeden. DVS'33 had werkelijk alles meezitten in de eerste helft.

In de tweede helft kreeg Excelsior'31 enkele kleine mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar de bal wou er niet in. Bij de eerste de beste kans van de thuisploeg was het wel weer raak, 4-0. Toen Gert-jan Schultink na het neerleggen van een doorgebroken speler met rood naar de kant moest, was het verzet definitief gebroken. DVS'33 mocht het laatste half uur met een man meer naar hartelust aanvallen en kon de stand verder uitbreiden, er vielen nog een 5e en 6e treffer.

In de laatste minuut werd Marco ten Bolscher door Rene Kamphuis in de diepte gestuurd en na wat geklungel bij DVS'33 achterin, kon Marco de bal over de keeper schieten en werd de eindstand op 6-1 bepaald. Een terechte overwinning voor DVS'33 2 en als je dan de andere uitslagen in de reserve hoofdklasse bekijkt, dan lijken de Ermeloers af te stevenen op een kampioenschap. Eerlijk is eerlijk men speelde ook als een kampioen.

Excelsior'31 2 speelt zaterdag tegen Sparta Nijkerk 2. Een mooie tegenstander die ook bij de bovenste ploegen staat. Er wordt om 11.30 uur afgetrapt op de Koerbelt.