Excelsior'31 3 laat dure punten liggen

Foto bij Excelsior'31 3 laat dure punten liggen

Zaterdag 18 april stond Go Ahead Kampen 2 op het programma. Gezien de ranglijst een spannende wedstrijd aangezien beide ploegen boven de grens van de nacompetitie zweven. In verband met een yoga cursus van trainer Han Slots begon het derde onder de bezielende leiding van interim trainer Emiel Pluimers in de volgende opstelling aan de wedstrijd:
Renee Kamphuis (k), Mark Seppenwolde, Arjan Schooten, Nick Haase, Joey Gerritsen Mulkes, Gerwin Immink, Robert harbers, Jord Janssen (Niek Bakker), Jeroen Dangremond, Dickjan-Goorman (Theun Brandriet), Laurens Harbers.

De eerste 10 minuten van de wedstrijden was het Go Ahead Kampen die het initiatief naar zich toe trok. Met veel druk op de bal en hoog baltempo creerde het tweede elftal dreigende situaties. Dit leidde echter niet tot uitgespeelde kansen doordat achterin de verdedigende taken goed werden uitgevoerd. Niettemin betaalde het openingsoffensief zich uit in een doelpunt voor Go Ahead Kampen. In de 9e minuut werd een corner kort genomen en de linkshalf krulde de bal van 20 meter over vriend en vijand in de lange hoek, 0-1. Gezien het spelbeeld niet geheel onterecht.

Na het doelpunt begon Excelsior tegenstand te bieden. Door goed druk op de bal werden meer duels gewonnen. Hierdoor kwam Excelsior meer in balbezit en en kon het beginnen met voetballen. Bij vlagen werd er goed gecombineerd en werd het spel goed verplaatst waardoor kansrijke situaties ontstonden. Helaas voor Excelsior resulteerde dit niet in doelpunten aangezien de eindpass niet nauwkeurig was of de doelpoging gekeerd werd door de keeper van Go Ahead kampen. Na drie kwartier was de ruststand dan ook 0-1.

In de rust wijzigde interim trainer Emiel Pluimers het elftal op twee plaatsen. Dick Jan werd gewisseld voor Theun Brandriet en Jord Janssen verliet het veld voor Niek Bakker.
De tweede helft begon waar de eerste helft was geëindigd. Excelsior ’31 ging verder met het druk zetten op de bal en Go Ahead kreeg steeds meer moeite met het positiespel van Excelsior. Ondanks het gekantelde spelbeeld was het Go Ahead wat een doelpunt maakte.

Een aanval van Excelsior ’31 werd afgeslagen en een middenvelder bediende de voorhoede van Go Ahead met een lange bal. De bal scheerde milimeters over de hoofden van de centrale verdedigers en de spits van Go Ahead Kampen ronde af in een één op één situatie tegen de kansloze René.

Ondanks deze domper gaven de Rijssenaren zich niet gewonnen. Excelsior bleef druk zetten en liet de bal goed rondgaan. Dit resulteerde in talloze kansen en corners. In de 73ste minuut was het dan ook volledig terecht raak. Een kopbal van Robert werd in de lange hoek weggelegd, 2-1. Ondanks het doelpunt kon Go Ahead zich niet onder de druk uitvoetballen. Twee minuten later was het alweer raak. Niek stuude Laurens de diepte in welke vervolgens de vrije doortoch had op de keeper, 2-2.

Na de 2-2 bleef Excelsior door gaan met aanvallend voetbal. Go Ahead Kampen was rijp voor de slacht en het leek een kwestie van tijd voor Excelsior om met de volle drie punten aan de haal te gaan. Met flitsende aanvallen over de flanken en combinaties door het midden hadden we alle mogelijkheden op de zo verdiende 2-3. Het was echter Go Ahead Kampen die aan het langste eind trok. Een afgeslagen lange bal belande in de voeten van een Excelsioor.

Of het de hitte was, een vluchtig droommoment over de sponsoravond bij de Twee Schimmels of vermoeidheid, de bal werd panklaar gelegd voor de aanvaller van Go Ahead Kampen die deze assist bekroonde met een doelpunt, 3-2.

Dankzij deze zure nederlaag passeert Go Ahead Kampen het derde op de ranglijst met 2 punten. Volgende week staat wederom een finale in Kampen op het programma. Excelsior moet aantreden tegen Dos Kampen 2 die momenteel op de 12e plaats in de ranglijst staat.