Excelsior'31 2 pakt op de valreep een punt

Foto bij Excelsior'31 2 pakt op de valreep een punt

Excelsior'31 2 moest zaterdag aantreden tegen koploper Sparta Nijkerk. Sparta Nijkerk staat bekend als een goed voetballende ploeg, ze werden 2 jaar geleden kampioen van de reserve hoofdklasse en deden ook vorig jaar lang mee om de titel, ook dit jaar hebben ze weer goede papieren voor de titel. Excelsior'31 2, dat vorige jaar tot de laatste speeldag mee deed om de titel, is sinds vorige week niet meer in de race en moet genoegen nemen met een plek in de subtop.

Opstelling:
Patrick Loohuis, Stephen Jansen, Gert-Jan Schultink, Jurriaan Seppenwoolde, Ronald Brinkman (55. Danny Schoenmaker), Roberto Cioineaga, Mats Knol, Jelte van der Berg, Mark Breukink (70. Ninos Baysoy), Frank Averesch en Yorick Calkhoven

Trainer Bram Freie kon vandaag niet beschikken over Ties ten Barge, vanwege een blessure, aanvoerder Gert-Jan Schultink was geschorst en Nick Haase was bereid om het 3e elftal versterken in de strijd tegen degradatie. Ninos Baysoy werd toegevoegd aan de selectie om dit op te vangen.

Om half 12 werd er onder prachtige weersomstandigheden afgetrapt. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat beide ploegen op de aanval speelden, beide ploegen zetten elkaar vroeg vast. Het werd hierdoor een wat rommelig duel, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren de eerste helft. Sparta Nijkerk kreeg twee aardige kansen om de score te openen, maar scoorden niet. In de 33e minuut leek Excelsior'31 2 te scoren, maar Mats Knol werd op de rand van het strafschopgebied neergelegd.

De vrije trap werd in de muur geschoten, de bal kwam echter terug en Frank Averech haalde hard uit, de bal werd knap gestopt door de keeper van Sparta, maar kwam voor de voeten van Yorick Calkhoven, die de bal aan Jelte van der Berg gaf en Jelte scoorde eenvoudig. Er vielen verder geen doelpunten in de 1e helft, een wat gelukkige voorsprong voor Excelsior'31, dat zeker geen geweldige wedstrijd speelde, maar dus wel op voorsprong stond.

In de 2e helft kwam Sparta Nijkerk sterk uit de kleedkamer, Excelsior'31 werd teruggedrongen en kwam er slechts op spaarzame momenten uit. In de 52e minuut werd het 1-1, een zeer makkelijk gegeven vrije trap, werd hoog voorgebracht, keeper Patrick Loohuis liet de bal los en de bal werd makkelijk binnen getikt. Een makkelijk weggegeven doelpunt. Na de 1-1 gingen de gasten op zoek naar de winnende treffer, in deze fase hield keeper Patrick Loohuis zijn ploeg nadrukkelijk op de been met een paar geweldige reddingen.

In de 70e minuut kon Mark Breukink niet verder en kwam Ninos Baysoy er voor hem in het veld, ook Danny Schoenmaker was even daarvoor Ronald Brinkman komen vervangen. Danny kreeg een goede kans om de 2-1 toemaken, maar stuitte op de doelman van Sparta Nijkerk.

In de 77e minuut werd het 1-2 uit een corner, geheel vrijstaand kon er worden binnen gekopt. Sparta Nijkerk was in deze fase veel sterker en leek de wedstrijd te gaan beslissen. In de laatste minuten gingen de gasten uit Nijkerk echter toch terug lopen en Excelsior'31 kon de bal nog een aantal keren in pompen, door middel van blessure behandelingen en wissels probeerden de bezoekers dit te ontregelen.

In de 92e minuut leek Sparta Nijkerk de buit binnen te hebben, de scheidsrechter had de fluit al in de mond, maar Excelsior'31 mocht de bal nog 1 keer in brengen. De bal werd weggekopt door de centrale verdediger van Sparta Nijkerk, Yorick Calkhoven nam deze bal ineens op de pantoffel van ruim 20 meter, de bal stuiterde vlak voor de keeper op en verdween in de verre hoek. Het leek een houdbare bal, maar hij vloog er wel in en zo stond het tegen de verhoudingen in, 2-2.

De scheidsrechter floot enkele seconden later af en dus eindigde het duel onbeslist. De spelers en begeleiding van de bezoekers uit Nijkerk lagen uitgeteld op de grond en zagen hun koppositie in rook op gaan. Echter blijven ze prima kansen houden op de titel.

De nieuwe koploper in de reserve hoofdklasser is HHC 2 en die komen a.s. zaterdag naar Rijssen toe. Ook dan spelen we weer om 11.30 uur op het hoofdveld.