Excelsior'31 3 belandt in gevarenzone

Foto bij Excelsior'31 3 belandt in gevarenzone

Excelsior’31 3:
Opstelling: Rene Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde (Simon Kool), Arjan Schooten (c), Nick Haase, Niek Bakker, Jord Jansen, Ronald Brinkman (Gerwin Immink), Robert Harbers, Jeroen Dangremond, Theun Brandriet (Laurens Harbers), Dick-Jan Goorman.

Op zaterdag 25 april stond de uitwedstrijd tegen DOS Kampen op het programma. Na de blamage van vorige week tegen stadsgenoot Go Ahead Kampen, wilden we dit keer wel de punten mee naar Rijssen nemen. De eerste 20 minuten waren we heer en meester. We konden aardig opbouwen en goed combineren. Dit leidde helaas niet tot grote kansen. De middenvelder van DOS nam een scherpe corner en kon vrij gemakkelijk worden ingekopt, 1-0. Na de goal gingen we de lange bal hanteren waardoor we de linies niet meer kort op elkaar konden houden. We gingen met een 1-0 stand de rust in.

De tweede helft namen we een risico door met 3 verdedigers te gaan spelen. We moesten alles op alles zetten om te scoren. De kans was groot dat DOS met een gevaarlijke counter er uit zou komen en helaas was dit ook het geval. Een snelle counter over de linkerkant en de spits kon zo intikken: 2-0 achter.

We probeerden nog wel om doelpunten te maken, maar het lukte ons niet om door de muur van DOS heen te komen. Met nog 2 wedstrijden op het programma moeten we echt nog een tandje bij zetten om in de 1e klasse te blijven.

Volgende week treden we aan tegen WVF 2. Thuis om 14.30 uur. Tot dan!