Excelsior'31 naar finale KNVB Districtsbeker (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 naar finale KNVB Districtsbeker (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie door Jarnik Busscher, interviews door Leon Simons.

* Reactie Coen Vloedgraven

* Reactie Roeland ten Berge

Door Martin Klaassen

Dat Excelsior’31 de cupfighters van HSC’21 2 na de zeges op o.a. FC Zutphen, DVS’33 en WVV niet mocht onderschatten was wel duidelijk. Roeland ten Berge gaf met zijn opstelling aan dit ook absoluut niet te doen. Ten opzichte van zaterdag speelden Patrick Loohuis, Coen Vloedgraven en Simon Baysoy vanaf het begin. Arjan Kok was afwezig in de wedstrijdselectie en Amanuel Isa en Patrick Gerritsen kregen rust.

Excelsior’31 begon net als afgelopen zaterdag tegen Harkemase Boys voortvarend aan de wedstrijd. In de 5e minuut lag de bal al achter HSC’21 2 doelman Wouter Lankheet. Via een voorzet van Joran Pot, het terugleggen van John Lubbers en een rebound uit een schot van Adi Draganovic was het Hakim Ezafzafi die 1-0 maakte.

Vervolgens ging Excelsior'31 op zoek naar de perfecte combinatie, assist en afronding. Op zoek naar de juiste mix die tot meer doelpunten moest leiden. HSC’21 2, dat met een positieve (naar voren gerichte) spelinstelling Excelsior’31 tegemoet trad, deed wat het kon, maar kwam aanvallend niet veel verder dan de eigen middenlijn. Het kwaliteitsverschil was zeer groot.

Excelsior’31 probeerde genoeg en kwam via een schot in de korte hoek van Gradus Hempenius, dichtbij treffer 2. Ook Hakim Ezafzafi had over mogelijkheden niet te klagen. Een wild ingeschoten bal vloog over, een geplaatste kopbal was net niet genoeg en ook een 1 tegen 1 wist de topscorer van de Hoofdklasse C niet te verzilveren. Dat deze kansen en veel andere overige pogingen geen doel troffen, was de verdienste van de uitstekend keepende Wouter Lankheet. Hij gaf in deze wedstrijd zijn visitekaartje af.

In de tweede helft ging het spelniveau van Excelsior’31 behoorlijk achteruit. In de eerste helft ging er best wat mis, in de tweede helft lukte er nog minder. HSC’21 hield de rangen goed gesloten, verdedigde ook zeer naar behoren en wist er op een opportunistische manier sporadisch zelfs nog een enkele keer uit te komen. Los van een afzwaaier en een vrije trap recht op doelman Loohuis af kwamen de gasten echter niet.

Hakim Ezafzafi kreeg een kleine 20 minuten voor tijd nog twee dotten van kansen. Wellicht spaart hij de treffers voor de competitie. Zijn doelpunt, deze ene schamele treffer vroeg in de wedstrijd, bleek genoeg voor een finaleplek. HSC'21 2 mag met veel trots terugkijken op deze wedstrijd en de prachtige bekerreeks die het heeft neergezet.

Excelsior’31 neemt het op 16 mei in de finale van de Districtsbeker op tegen Sparta Nijkerk. De Zaterdag Topklasser speelde 2-2 tegelijk tegen Longa'30, maar nam de strafschoppen beter.

Excelsior'31 - HSC'21 2: 1-0 (1-0)