Sportvereniging Excelsior'31 Rijssen

Nieuws over Hoofdklasser Excelsior'31

  • Benefietwedstrijd Benefietwedstrijd "Ik Voetbal tegen Kanker" een groot succes

Klik hier voor 160 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

Bekijk hieronder de reportage van Excelsior'31 TV, gemaakt door Jarnik Busscher (interviews), José Nijhof (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera/montage)

Zaterdagmiddag 12.45 uur. Het publiek zat er klaar voor, de dj heeft zijn vingers aan de knoppen, SBS Shownieuws en Excelsior’31 TV staan langs de lijn en de BN’ers en Hoofdrolspelers staan in de catacomben te trappelen om het veld op te komen. Het was tijd voor de benefietwedstrijd Ik voetbal tegen Kanker!

Na het succes van vorig jaar, was er dit jaar tijdens de Familiedag bij Excelsior’31 een plek ingeruimd voor deze bijzondere wedstrijd. BN’ers en de deelnemers die met de ziekte van doen hebben of hebben gehad, nemen het in gemixte teams tegen elkaar op. Het doel was tweeledig: samen plezier hebben én geld inzamelen voor de Stichting Jaimy van Boxel. Deze stichting uit Arnhem helpt kinderen met kanker door speelgoed te schenken aan de vijf kinderoncologische centra in Nederland.

De Presentatie

De presentatie, voorafgaand aan de wedstrijd, was er een met een lach en een traan. NOS Langs de Lijn-verslaggever Andy Houtkamp was er weer bij en zorgde er met zijn enthousiaste commentaar voor dat de prominenten, aangevuld met Excelsior’31 succescoach- Roeland ten Berge langs de lijn en spelers Adi Draganovic en Mart Nieuwenhuis, kundig in de spotlights werden gezet.

De serieuze noot kwam erbij toen de Hoofdrolspelers op het podium verschenen. De persoonlijke verhalen waren aangrijpend, de positiviteit bewonderenswaardig. Stuk voor stuk waren ze trots dat ze (weer) van de partij waren. Na een toespraak van locoburgemeester Ben Beens, die zijn bewondering uitsprak over het evenement, nam de 16-jarige Dirk Wollenberg de microfoon ter hand. Dirk, die botkanker heeft, bracht het lied "Dankbaar" ten gehore. Zijn woorden zorgden voor emotie bij de toeschouwers. De staande ovatie die hem te beurt viel, als steunbetuiging en uit respect, was dik verdiend.

De Wedstrijd

Na een minuut stilte, de aftrap en het doelpunt van de enthousiaste Youri Mom, floot Eredivisiescheidsrechter Jeroen Sanders voor het begin van de wedstrijd. Zijn assistenten Patrick Gerritsen en Jan van Otten stonden op hun lijn en Sparta Rotterdam-trainer Alex Pastoor en Roeland ten Berge hadden de spelers op de juiste plek gezet. De wedstrijd kon beginnen.

Voor een aantal BN’ers en Hoofdrolspelers was het een warm weerzien.  Sergio IJssel (Romeo in Flikken Maastricht), Emile Ratelband, DJ Tony ‘Sterretje” Wyczynski en Bas Wijnen (Oud-profkeeper) trokken in de 2015-editie graag de voetbalschoenen weer aan. Bij de Hoofdrolspelers was de groep terugkomers nog groter. Zo was de enthousiaste Ann Mor overgekomen vanuit Tel Aviv, probeerde Rutger Knol ook dit jaar te scoren, en waren Pascal Mollink, Bernadet Mars, Wilma Westenberg, Suzanne van der Horn, Bert Hanekamp en Nanny Koller-De Bruin ook van de partij.

De nieuwkomers lieten zich op het veld gelden. De Boer Zoekt Vrouw-boeren Tom en Theo bleken echte karaktervoetballers. Tom liet zich gelden als kuitenbijter en balafpakker. Boer Geert was er ook, maar kon door een blessure zijn opwachting niet maken. Van het SBS6-front liet Rob Geus (De Smaakpolitie) zien dat hij op de rubberkorreltjes van het kunstgras ook goed uit de voeten kan, maar viel Alberto Stegeman (Tv-programmamaker) meer op met zijn balcontrole en passeeracties.

Oud-Utopia deelnemer Ruud was, net als zijn oud-kampgenoten Vanessa, Billy, Wilco en Laura, superfanatiek. Laura ontpopte zich als doelpuntenmaker en werd topscorer van de wedstrijd. Ook Sergio IJssel en DJ Tony (die trots was dat hij met zijn moeder op het veld stond) pakten hun doelpunten mee.  Op het veld was het een gezellige boel. Musical-ster Jeremy Sno, Beat-It winnaar (en Voice of Holland-finalist) Jared en cabaretier Javier Guzman hadden het naar hun zin.

In de rust maakte de Activiteitencommissie van Excelsior'31 bekend 600 euro over te maken naar de Stichting Jaimy. (opgehaald via de lotenverkoop tijdens de thuiswedstrijd tegen ACV en de Familiedag)

Vervolgens vond de modeshow van Shoeby Rijssen & Ami Kappers plaats onder leiding van José Nijhof. Na het aanschouwen van de mooie modellen, kleren en kapsels en het selfie-scoren van de toeschouwers, nam Jack Koornneef als scheidsrechter de fluit van Jeroen Sanders over. Koornneef zag zijn moeder Johannet in actie. Nieuwkomers Rachel Prins en Femke van Rossum hadden een smile op het gezicht. Genietend van het moment en van de dag.

Hein van Boxel van de Stichting Jaimy van Boxel (en de vader van de te vroeg overleden Jaimy) speelde ook mee. Hij was diep onder de indruk van de middag. Hij bedankte de organisatoren Linda van der Wal en Robert Veenstra, Excelsior’31 en zijn vrijwilligers en de deelnemers. De 2015-editie van Ik Voetbal tegen Kanker was er een om in te lijsten.

Voor updates wat betreft de benefietwedstrijd  'Ik Voetbal tegen Kanker' (verhalen, foto’s, de opbrengst) kun je de website www.ikvoetbaltegenkanker.nl blijven volgen. Donaties zijn nog altijd welkom!
 

(Op de foto: links Dirk Wollenberg, rechts presentator Andy Houtkamp)

 Klik hier voor het nieuwsarchief
Publicatiedatum: 31 Mei 2015