Foto bij Excelsior'31 te sterk voor Rigtersbleek (foto's & samenvatting geplaatst!)

Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Thijs Nieuwenhuis (camera en montage) en José Nijhof (presentatie en interviews)

Reactie Melvin Velthuis

Reactie Rob Snijders

Reactie John Gielink (trainer Rigtersbleek)

Door Martin Klaassen

Excelsior’31 start als regerend Disctricsbekerwinnaar het nieuwe voetbalseizoen, in de editie van 2015/2016, tegen het Enschede Rigtersbleek. De (gepromoveerde) zondaghoofdklasser, getraind door oud Excelsior’31-assistent John Gielink, is een van de opponenten in Poule 45. De overige tegenstanders zijn Sparta Enschede en HVV Tubantia.

Excelsior’31 start achterin met het centrale duo Velthuis/Seppenwoolde. Aanwinst van Patrick Jurgens is nog niet wedstrijdfit. Michel Gerritsen Mulkes lijkt de nieuwe rechtsback te worden. Op de linksback is Dylan Vosskühler het bekende gezicht. Door de afwezigheid van de geschorste Niek Davina en Hakim Ezafzafi (hierna beiden nog 1 duel), bestaat het middenveld uit Mark Breukink, Amanuel Isa en Joran Pot. Voorin begint Gradus Hempenius in de punt van de aanval, geflankeerd door Cem Köse vanaf links en Patrick Gerritsen vanaf rechts.

Het was, onder warme omstandigheden, vanaf het begin eenrichtingsverkeer. Excelsior’31 bleek kwalitatief een maat te groot. Voor rust werd het verschil echter niet gemaakt. Excelsior’31 was veelvuldig aan de bal, maakte het gras rond het zestienmetergebied een sprietje kleiner, maar wist de omsingeling niet om te zetten in doelpunten. Bij een verrassende poging van Hempenius in minuut 10 en een harde uithaal in de korte hoek van Patrick Gerritsen, in minuut 31, moest Rigtersbleek-doelman Roberto Stopel serieus in actie komen.

Na rust was Excelsior’31 als eerste gevaarlijk. Via Cem Köse en Amanuel Isa kwam de bal bij jongeling Mark Breukink. Hij wist het net met zijn inzet niet te vinden. In de 55e minuut gebeurde wat geen toeschouwer voor mogelijk hield: Rigtersbleek scoorde direct bij hun eerste mogelijkheid. Spits Lieuwe Geesing schoot, na een taxatiefout in de verdediging, prachtig, hoog in de rechterbovenhoek, raak.

Excelsior’31 leek vervolgens toch wat wakker geschud en schakelde een tandje bij. Dit resulteerde in een vlotte gelijkmaker. Cem Köse ging met een steekpass van Joran Pot aan de haal, omspeelde de keeper en prikte de bal binnen: 1-1.

Na de 1-1 was het ook snel 2-1. Er ontstond steeds meer ruimte op het veld. Daar maakten de 11 van trainer-coach Rob Snijders goed gebruik van. In de 64e minuut gaf Melvin Velthuis de bal diep op Patrick Gerritsen. Hij gaf de bal iets te scherp voor op Gradus Hempenius. De dribbelaar kon de bal maar net binnen houden en maakte er een voorzet van die Patrick Gerritsen kon binnenschieten: 2-1.

In minuut 79 gooide Melvin Velthuis het duel definitief in het slot. De verdediger kopte raak uit een hoekschop van Patrick Gerritsen.

De samenvatting + interviews van Excelsior’31 TV volgen in de loop van de avond.

Opstelling:

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Voskühler, Jurriaan Seppenwoolde, Melvin Velthuis, Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa, Joran Pot, Mark Breukink (79. Danny Schoenmaker), Cem Köse, Gradus Hempenius (87. Marco ten Bolscher), Patrick Gerritsen

Woensdag komt Excelsior’31 alweer in actie op sportpark De Koerbelt. Het treedt dan, in de eerste ronde van de KNVB Beker, aan tegen derdeklasser SCM uit Maastricht. De wedstrijd begint om 20.00 uur.