Reserves Excelsior'31-zaal openen het seizoen met een overwinning

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal openen het seizoen met een overwinning

Samenvatting Excelsior'31 2 - Drienerlo 1, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdag avond hebben de zaalvoetballers van het tweede team van Excelsior’31 op overtuigende wijze de eerste ‘topper’ in de Hoofdklasse G gewonnen. Na een voorbereiding van drie weken, waarin niet echt duidelijk werd waar Excelsior’31 2 precies stond, bleek gisteravond dat de mannen van leider Arjan Kistermaker en speler/coach Gerald Keizer op het juiste moment de vorm hadden gevonden.

Drienerlo 1, dat vorig seizoen op een haar na promotie naar de topklasse miste, begon goed aan de wedstrijd. Dit leidde in de eerste vijf minuten, na een rommelige situatie voor de goal van keeper Marien,  tot de 0-1. Na deze fase kreeg Excelsior’31 al gauw meer vat op de wedstrijd, en werd een voorzet richting de tweede paal door de verdediging van Drienerlo tot een eigen doelpunt gepromoveerd. Echter, vlak na de gelijkmaker kreeg Excelsior’31 direct een lesje in effectiviteit. Waar het druk zetten aan de kant van de Rijssenaren helemaal verkeerd ging, kwam Drienerlo er met een vlotte aanval eenvoudig doorheen, en tekenden zij voor de 1-2. Toch raakte Excelsior’31 niet in de war van deze snelle tegengoal, en ging het georganiseerd en met goed voetbal op zoek naar de gelijkmaker. Die viel ongeveer halverwege de eerste helft. Een snelle uitworp van keeper Marien werd licht getoucheerd met het hoofd door Tom, waardoor de keeper van Drienerlo de bal niet meer voor de lijn kon stoppen.  Excelsior’31 bleek te hebben geleerd van de eerste tien minuten, en bleef nu rustig en georganiseerd voetballen. Dit leidde tot een voorsprong voor de Rijssenaren. Na een snelle uitval via Niek, die de bal hagelsteen hard op de paal punterde, benutte Miguel de kans vanuit de rebound. 3-2. Dit was ook de ruststand.

Na de rust startte Excelsior’31 goed, wat direct leidde tot een grote kans voor Rik. Hoewel deze kans wel gemist werd was het eventjes later wel raak voor de man met het gouden linkervoetje. Er werd goed druk gezet tijdens de opbouw van Drienerlo, waardoor Excelsior’31 de bal op het middenveld kon onderscheppen. In twee passes werd Rik vrijgezet voor de keeper, die niet twijfelde en zuiver binnen schoot. 4-2. Drienerlo was duidelijk de kluts kwijt na deze tegengoal, en ging achterin te veel risico nemen. Dit leidde al gauw tot de 5-2 van Tom, die hard binnen punterde na geklungel achterin bij de mannen uit Enschede. Excelsior’31 was stukken beter in deze fase van de wedstrijd, dit werd nadrukkelijk bevestigd door Sander, die over links z’n directe tegenstander uitspeelde, en de keeper kansloos liet met een geplaatste bal in de kruising. Na deze goal ging Drienerlo erg opportunistisch spelen, in de hoop nog iets van de wedstrijd te maken. Dit resulteerde, na een lange scrimmage  voor het doel van Excelsior’31, tot de 6-3. Dit was tevens de eindstand.

De reserves van Excelsior’31 kunnen terugkijken op een goede pittige  wedstrijd, die mede door toedoen van een uitstekende scheidsrechter, nooit onsportief werd.  Aanstaande maandag wacht de eerste uitwedstrijd van het seizoen in Denenkamp. De mensen die Excelsior’31 2 vorig seizoen een beetje gevolgd hebben, weten hoeveel moeite de roodwitten hadden met het winnen van uitwedstrijden. Maandag moet tegen DZVV/Fabri.nl 1 dan ook voorgoed gebroken worden met deze traditie.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (K), Gerald Keizer, Remco Haan, Rik Harbers, Niek Haase, Miguel Parera, Tom Kamphuis en Sander Kwintenberg
Leider: Arjan Kistemaker