Eindstand: 1-2
- 0-1: Frank Averesch, assist van Jelte van der Berg, 40e min
- 0-2: Marco Hopman, assist van Marco ten Bolscher, 47e min
- 1-2: 75e min. WHC

De eerste competitiewedstrijd van het 2e elftal werd gewonnen met 1-2, tegen promovendus WHC 2. In de eerste helft werd er goed voetbal gespeeld waarbij de organisatie prima stond. Mede door de goede organisatie was WHC 2 niet in staat om gevaarlijk te worden en kansen te creëren.

Kansen creëren deed Excelsior'31 2 wel, echter werden deze niet benut waardoor het lang 0-0 bleef staan. In de 40e minuut kwamen we eindelijk op een verdiende voorsprong. Frank Averesch scoorde met een mooie lob over de keeper na een goede steekpass van Jelte van der Berg.

In de tweede helft kwam Excelsior'31 2 goed uit de startblokken. In de 47e minuut werd Marco ten Bolscher, na goed verdedigen van het team, de diepte in gestuurd door Gertjan Schultink. De voorzet van Marco te Bolscher werd in de korte hoek binnen geschoten door Marco Hopman, 0-2 was een feit.

Ook in de fase na de 0-2 gaven we weinig kansen weg en creeërden we zelf een aantal goede kansen. Echter beloonden we onszelf niet en scoorde WHC vanuit een counter in de 75e minuut de aansluitingstreffer. Wat volgde waren 15 zware minuten waarbij WHC alles of niets speelde. In deze fase heeft het team laten zien dat iedereen bereid is om te knokken voor de overwinning.

Al met al een terechte overwinning waarin we het onszelf te moeilijk hebben gemaakt door de wedstrijd niet eerder te beslissen.