Zaalvoetballers Excelsior’31 2 hebben niks in te brengen in Denekamp

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 hebben niks in te brengen in Denekamp

Samenvatting DZVV/Fabri.nl 1 - Excelsior'31 2, met dank aan Jan Nijkamp

Na een prima thuisoverwinning op Drienerlo stond maandagavond de uitwedstrijd tegen DZVV/Fabri.nl 1 op het programma. In deze wedstrijd werd op een pijnlijke manier duidelijk gemaakt dat 100% focus nodig is om wedstrijden te winnen.

Aanvankelijk begonnen de Rijssenaren goed aan de wedstrijd. Een ingestudeerde hoekschop leidde  tot een mooi doelpunt, als laatste aangeraakt door Remco Haan. Daarna begon de misère voor de jongens van Gerald Keizer en Arjan ‘De Kist’ Kistemaker. Vooral door persoonlijke fouten werden de tegentreffers ingeleid. Zo konden de Denekampers uitlopen naar een 4-1 ruststand. Ondertussen pakte Niek Haase ook nog een gele kaart mee. Van deze overtalsituatie werd dankbaar gebruik gemaakt door de tegenstander.

In de rust probeerden Gerald Keizer en Arjan Kistemaker de boel nog op scherp te zetten en de jongens te motiveren om vol druk te zetten. Dit leek zijn vruchten af te werpen, maar tot een doelpunt leidde dit niet. En zoals zovaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Ondanks de goede wil moesten de rood-witten opnieuw enkele doelpunten incasseren. Tot overmaat van ramp kreeg ook Rik Harbers nog een gele kaart gepresenteerd. Zo kon DZVV/Fabri.nl eenvoudig uitlopen tot 7-1. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg ook DZVV/Fabri.nl nog een gele kaart, waardoor Sander Kwintenberg de 7-2 kon binnenschieten.

Zo scoorden de Excelsioren het eerste en het laatste doelpunt, maar moest het gedesillusioneerd huiswaarts keren. Een handvol trouw meegereisde supporters werd nauwelijks verwend, maar hun aanwezigheid werd uiteraard wel gewaardeerd.

Conclusie van de wedstrijd: genoeg werk aan de winkel voor Gerald Keizer en Arjan Kistemaker om de voor de volgende wedstrijd, de thuiswedstrijd tegen Sparta Enschede weer de juiste focus aan te brengen bij de jonge jongens.