Verlies zaalvoetballers Excelsior’31 bij debuut in eerste divisie

Foto bij Verlies zaalvoetballers Excelsior’31 bij debuut in eerste divisie

Met een 5-1 nederlaag in Gorinchem tegen Jogadores CF/Cagemax, zijn de zaalvoetballers van Excelsior’31 vrijdagavond de competitie in de eerste divisie niet goed begonnen. Na de winstpartij vorige week in de eerste ronde van de landelijke beker, tegen datzelfde Jogarores/CF Cagemax, waren de verwachtingen hoopvol maar werden deze niet waargemaakt.

Excelsior’31 begon goed aan de wedstrijd en was de eerste tien minuten de bovenliggende partij. Jogadores/CF Cagemax speelde onzeker en leed onnodig veel balverlies. Ook had het veel overtredingen nodig. Een ingestudeerde corner werd na zes minuten spelen feilloos binnengeschoten door John Lubbers. Na de 0-1 stand deelde Excelsior’31 nog wat speldenprikjes uit, maar verdubbelde het de score niet. Na de eerste time-out van Jogadores/CF Cagemax kantelde de wedstrijd. In een kort tijdsbestek hierna scoorden de gastheren tweemaal, na twee mooie aanvallen. Met nog acht minuten te spelen tot aan rust stonden de Gorcumers al wel op vijf overtredingen. Gek genoeg bleef een zesde en volgende overtreding, dus een 10-meter-trap, achterwege. De Gorcumers speelden dit zeer slim uit. Het veldspel aan de kant van Excelsior’31 werd slordiger. Niet dat het geen kansen meer kreeg. Sterker nog; de paal, lat en keeper stonden de gelijkmaker in de weg. Kort voor rust kwam Jogadores/CF Cagemax zelfs op een 3-1 voorsprong. Een vrije trap iets buiten de cirkel werd snoeihard in de kruising gejaagd. Ook na de deze 3-1 kregen beide ploegen nog een goede mogelijkheid om te scoren, maar het bleef tot aan rust 3-1.

Kort na rust ging het lange tijd gelijk op. Jogadores/CF Cagemax liet gezien de tussenstand Excelsior’31 regelmatig komen. De Rijssenaren verstoorden de opbouw van de gastheren frequent en dat leverde Excelsior’31 weer balbezit op. Echter, in balbezit lag het baltempo in de tweede helft veel te laag. Ook de één tegen één duels werden nauwelijks gewonnen. De echte power ontbrak en dit brak de uitploeg uiteindelijk op. Het was wachten op de 4-1. Die viel uiteindelijk ook nadat een speler van Jogadores/CF Cagemax van achteruit alle ruimte kreeg en op doelman Willard Baan afstormde. De ook deze avond goed keepende Rijssense sluitpost zat er met zijn lichaam nog wel aan, maar de bal vloog wel in het doel. Met nog een minuut of zeven op de klok ging Excelsior’31 met ‘vliegende keep’ spelen. Helaas was dit geen succes. In plaats van aan de zijkant te hangen, fungeerde de ‘vliegende keep’ als laatste man en stond hiermee te veel op eigen helft, wat het terugspelen dus niet mogelijk maakte. Eenmaal wel in balbezit werd hij hierdoor vroeg onder druk gezet. De vrije man werd hierdoor dus niet gevonden en dit zorgde dat er teveel gelopen werd met de bal. Dit leverde uiteindelijk balverlies op, waardoor het een koud kunstje was voor Jogadores/CF Cagemax om de 5-1 op het scorebord te zetten. Excelsior’31 kreeg even later nog wel een 10-meter-trap, maar deze werd gepareerd door de sluitpost van de gastheren. Ook hij maakte deze avond, net als vorige week in Rijssen, een uitstekende indruk. Hier bleef het uiteindelijk ook bij, waardoor er een 5-1 eindstand op het scorebord stond. Een terechte overwinning van Jogadores/CF Cagemax.

Voor Excelsior’31 dus een valse start in de eerste divisie. Volgende week vrijdag staat de volgende wedstrijd op het programma. Het speelt dan om 21.00 uur thuis, in Sporthal de Reggehal, tegen LZV/Kuypers uit Lichtenvoorde. Deze degradant uit de eredivisie startte het seizoen met een 12-6 overwinning tegen RS uit Rotterdam. Het team is tevens één van de favorieten voor de titel. Voor de toeschouwers een mooi affiche en met de steun van het Rijssense publiek hoopt Excelsior’31 voor een stunt te kunnen zorgen.

Wedstrijdselectie Excelsior’31
Willard Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, John Lubbers, Agassi Daneljan, Ruben Oraile, Tom Kamphuis en Rik Harbers