Zaalvoetballers Excelsior’31 2 verliezen eerste bekerwedstrijd

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 verliezen eerste bekerwedstrijd

De reserves van Excelsior’31 hebben maandagavond de eerste bekerwedstrijd in de poulefase tegen de in de topklasse spelende ASVD nipt met 4-3 verloren. Na in de competitie de laatste wedstrijd met 2-0 van Sparta Enschede te hebben gewonnen, ging Excelsior’31 met veel vertrouwen de wedstrijd in.

Excelsior '31 toonde weinig ontzag voor de één klasse hoger spelende ASVD. Vanaf het begin speelde Excelsior’31 zijn eigen spel en zette de tegenstander brutaal vast. In een mooie combinatie waarin Sander Kwintenberg zelf dacht te scoren, gaf uiteindelijk Henk Lankamp het beslissende tikje voor de 1-0. Vanuit een georganiseerde verdediging werden er weinig kansen weggegeven. De ballen die er door kwamen werden kundig door keeper Marien Baan tegengehouden. Het duurde tot ver in de eerste helft tot ASVD alsnog scoorde door een schot vanaf de tweede lijn. Excelsior '31 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en scoorde zelf met een man meer situatie. Uit een mooie uitgespeelde aanval scoorde Rik Harbers via de korte hoek. De ruststand was hierdoor een verdiende 1-2 voor Excelsior'31.

In de tweede helft zette ASVD druk, dit resulteerde in twee doelpunten. Beide doelpunten vielen door niet adequaat verdedigen en een ongelukkige rebound. De wedstrijd bleef spannend, waarin Tom Kamphuis en Rik Harbers gevaarlijk bleven voor het doel van ASVD. Door risico's te nemen en vol druk te geven viel achterin een gaatje bij Excelsior’31, waaruit ASVD de 4-2 scoorde. Excelsior 31 gaf ook toen nog niet op en scoorde vlak daarna de verdiende 4-3 door Tom Kamphuis. Met nog een paar minuten te spelen drukte Excelsior'31 te tegenstander ver terug en hing de 4-4 in de lucht. Er kwamen nog een paar kansen, maar deze gingen er niet in. Excelsior 31 verloor uiteindelijk met 4-3 en ging met een dubbel gevoel naar huis. Tegen het hoger aangeschreven ASVD werd een goede wedstrijd neergezet en had er meer ingezeten dan deze 4-3.

Volgende week maandag 28 september staat er voor Excelsior’31 weer een competitiewedstrijd op het programma. Het kan dan met een goed gevoel en met veel zelfvertrouwen naar Eibergen afreizen voor de wedstrijd tegen FC Eibergen, de oude club waar leider Arjan Kistemaker 16 jaar werkzaam was.

Doelpunten Excelsior'31 2: Henk Lankamp, Rik Harbers en Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior'31 2: Marien Baan (keeper), Gerald Keizer, Niek Haase, Sander Kwintenberg, Tom Kamphuis, Rik Harbers en Henk Lankamp
Leider: Arjan Kistemaker