Gehavend Excelsior’31 (zaal) vergeet punten mee te nemen uit Limburg

Foto bij Gehavend Excelsior’31 (zaal) vergeet punten mee te nemen uit Limburg

Ook na drie speelrondes in de eerste divisie zijn de zaalvoetballers van Excelsior’31 nog puntloos. Dit hadden er na de uitwedstrijd van gisteravond tegen ZVVM/Campus drie moeten zijn. Met name de legio gemiste kansen in de eerste helft kwam de Rijssense ploeg duur te staan. Het verloor uiteindelijk met 4-3.

Excelsior’31 reisde gehavend af naar Berg en Terblijt (nabij Maastricht). Het moest het deze avond doen zonder vaste krachten als Willard Baan, Gilano Samangoen en Agassi Daneljan. De langdurig uitgeschakelde Nathan Oraile nog niet meegerekend. Het deed zelfs een beroep op A-junior Maurice Brunsman, die zich overigens prima staande wist te houden.

Waar Excelsior’31 in eerdere wedstrijden moeizaam kansen wist te creëren, had het nu volop mogelijkheden. Helaas stond het vizier deze avond niet op scherp. De ene na andere mooie kans werd om zeep geholpen. In plaats van een 1-5 ruststand, stond het na twintig minuten spelen 1-1.

In de tweede helft kregen de rood witten ook voldoende mogelijkheden. Maar als de kansen niet benut worden, dan doet de tegenstander het wel. De gastheren liepen hierdoor geflatteerd uit naar een 3-1 voorsprong. Met nog vier minuten op de klok werd aan Excelsior’31 zijde de ‘vliegende keep’ ingezet. Waar het eerst nog 4-1 werd, zorgden Maarten Postma en John Lubbers er voor dat de eindstand (4-3) nog iets dragelijker werd.

Een (onnodige) nederlaag, maar wel één met perspectief voor de volgende wedstrijd. Aan Excelsior’31 de taak om aanstaande vrijdag 2 oktober koploper Amicitia/Bert Zeegers de eerste punten afhandig te maken. De wedstrijd in sporthal de Reggehal in Rijssen begint om 21.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31: Ruben Oraile, Maarten Postma, John Lubbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Arnoud Baan, John Lubbers, Maarten Postma, Ruben Oraile, Henk Lankamp, Miguel Parera en Maurice Brunsman
Coach: Ichtus Rahanra
Teammanager: Frank ter Harmsel