Eenvoudige overwinning Excelsior’31 zaal 2 in Eibergen

Foto bij Eenvoudige overwinning Excelsior’31 zaal 2 in Eibergen

In de hoofdklasse G hebben de reserves van Excelsior’31 maandagavond hun tweede uitwedstrijd met duidelijke cijfers gewonnen. Hoewel voor de wedstrijd organisatorisch het een en ander helemaal misliep kon Excelsior’31, met enige hulp van de sportieve tegenstander uit Eibergen,  gisteravond  toch op tijd aan de wedstrijd beginnen. Voormalig leider Erik Baan nam het deze avond over van Arjan Kistemaker, die vanuit het warme Turkije de ontwikkelingen van Excelsior’31 tegen zijn voormalige cluppie nauwlettend volgde.

Dat er sprake was van een half opgewarmde selectie die het zonder de tactische bespreking van coach Gerald Keizer moest doen, was nauwelijks te zien. Vanaf het begin stond Excelsior’31 goed, en was het gefocust op het winnen van deze wedstrijd die voor aansluiting bij de top zou moeten zorgen. Al na een paar minuten was het Sander Kwintenberg die na soepel samenspel de ruimte kreeg om van 15 meter afstand voor de 0-1 te tekenen. Hierna volgde een periode van ruim tien minuten waarin Excelsior’31 duidelijk beter was, maar het niet efficiënt om ging met de ruimtes die het kreeg. Uiteindelijk drukte Excelsior’31, dankzij  doelpunten van Tom Kamphuis en Niek Haase, het overwicht vlak voor rust toch uit in de score. 0-3.

In de rust kregen Erik Baan en Gerald Keizer de kans om op basis van de eerste helft de poppetjes nog beter neer te zetten, om de zwakke plekken van de gastheren ten volle te benutten. Dit leidde snel tot doelpunten. Na twee snelle uitvallen over de linkerkant waren het achtereenvolgens Niek Haase en Rik Harbers die de stand uitbreiden na 0-5. Hierna gaf FC Eibergen de wedstrijd helemaal uit handen, en kon Excelsior’31 dankzij doelpunten van Tom Kamphuis (2x), Niek Haase, Rik Harbers en Remco Haan de eindstand opschroeven naar 0-10. Deze doelpunten zouden met het oog op de eerste periode wel is belangrijk kunnen zijn.

Maar voor Excelsior’31 zich überhaupt kan bezighouden met doelsaldo’s en de periode titel moeten eerst de komende wedstrijden gewonnen worden. De eerste aankomende wedstrijd vindt volgende week donderdag plaats, wanneer het eerste elftal van de Almelose Futsal Combinatie de Reggehal met een bezoek komt verblijden. Dit team is net gepromoveerd maar hebben desondanks de kwaliteit om in de hoofdklasse bovenin mee te draaien. De steun van het thuispubliek in deze lastige, spiksplinternieuwe derby wordt daarom zeer gewaardeerd.

Doelpunten Excelsior’31 2: Niek Haase 3x, Tom Kamphuis 3x, Rik Harbers 2x, Sander Kwintenberg en Remco Haan

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Remco Haan, Niek Haase, Rik Harbers, Tom Kamphuis, Gerald Keizer en Sander Kwintenberg
Leider: Erik Baan