Belangrijke 3-punter voor Excelsior'31 3

Foto bij Belangrijke 3-punter voor Excelsior'31 3

Belangrijke 3-punter voor Excelsior'31 3

Er stond zaterdag een thuiswedstrijd tegen OZC 2 op het programma. Heerlijk weer, lekker veldje en oud 3e spelers Arjan en Sjors op de tribune, oftewel alle ingrediënten voor 3 hele belangrijke punten. Dit deden we met de volgende 11:
René op doel. Joey, Immink, Haase en Mark (Mossel) achterin. Niek, Matthijs, Jeroen (Tuute) op het middenveld. En voorin de gebroeders Harbers (Laurens en Robert), en Sven.
We begonnen sterk aan de wedstrijd, voetbalden erg geduldig en lieten het balletje lekker rond gaan..

Er werd dus leuk gevoetbald, alleen er werd nog niet echt wat gecreëerd.Totdat Mossel de bal in de hoek gooide, waar Laurens een hardloopwedstrijd hield met zijn directe tegenstander, dit won en de bal voor de goal gooide. De verdediger wist zich geen raad met deze voorzet, en liet deze ook een beetje knullig aan hem voorbij gaan.. de bal kwam voor de voeten van Sven terecht, die vervolgens vernietigend inschoot, 1-0. Dat was na 20 minuten dik verdiend.

Na de 1-0 was het een beetje zoeken, vooral op het middenveld was het lastig, mede door de lopende mensen van OZC. Dit leidde tot een paar grote kansen voor OZC, die ze gelukkig voor ons niet wisten te benutten, 1-0 rust.

Na een paar aanwijzingen van Han in de rust, en een lekker bakje thee, begonnen we ook de 2e helft sterk. We zaten er kort op, en waren (met name) via de flanken met onze snelheid voorin erg gevaarlijk, alleen lieten de kansen onbenut. Ook werd er niet echt meegewerkt door de scheids, die vandaag 2 goals afkeurde…. Wel werden we geholpen door OZC, want na een misverstand achterin kon Robert profiteren, en schoot knap de 2-0 binnen.

Nu werd het allemaal wat lastiger, OZC ging druk zetten, en met name 11 en 9 waren gevaarlijke spelers voorin, dit leidde ook tot de 2-1: 11 kon na een knappe actie de achterlijn bereiken, legde de bal panklaar neer voor 9, die vervolgens ongehinderd in kon koppen, 2-1..

Het werd dus weer billenknijpen, onnodig maar het gebeurde toch. Nu zou je verwachten dat OZC nog meer aan ging dringen maar dit werd hun onmogelijk gemaakt door goed verdedigend werd van ons, er was dan ook nog maar 1 gevaarlijk moment van OZC, maar René redde.
 
Zelf hadden we in de slotfase ook nog een aantal goeie kansen op 3-1, maar we lieten het na om nog een goal te maken. Uiteindelijk blies de scheids dan ook op zijn fluit. Einde wedstrijd.
Een verdiende overwinnen, vochten voor elke meter, en trokken met z’n allen 3 hele belangrijke punten over de streep!

Zaterdag gaan we op bezoek bij de koploper, als we deze lijn door trekken, kon het nog wel eens een leuke middag worden in Dalfsen.
Tot volgende week!

Kalender icoon maandag 5 oktober 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers