Zaalvoetballers Excelsior’31 blijven puntloos na nederlaag in Apeldoorn

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 blijven puntloos na nederlaag in Apeldoorn

De zaalvoetballers van Excelsior’31 zijn er ook na vijf competitiewedstrijden nog niet in geslaagd om punten de pakken in de eerste divisie B. Tegen het sterke WSV/Shoepimp kwam het gisteravond niet aan voetballen toe en leed het een terechte 5-1 nederlaag.

Dat het een zware avond zou gaan worden voor Excelsior’31 was van te voren al wel bekend. Naast de teams LZV/Kuypers Hair&Well en Amcitia/Bert Zeegers is ook WSV/Shoepimp een kandidaat voor de titel. En ook tegen deze derde titelkandidaat hadden de Rijssenaren niets in te brengen. Dat het slechts met een 2-0 achterstand de rust in ging was voornamelijk te danken aan keeper Willard Baan.

Na rust hetzelfde spelbeeld. WSV/Shoepimp in de aanval, Excelsior’31 in de verdediging. Nadat WSV/Shoepimp in de tweede helft het net wist te vinden, was het even later John Lubbers namens Excelsior’31 die een vrije trap snoeihard in de kruising schoot. Na deze 3-1 tussenstand werd er even niet gescoord. WSV drong aan, maar de machine van de Apeldoorners haperde, grotendeels door toedoen van keeper Willard Baan. Uit spaarzame counters leek Excelsior’31 een paar keer gevaarlijk te worden. Met name Niek Haase maakte een uitstekende indruk in de punt van de aanval. Met zijn loopvermogen, fysieke kracht en mentaliteit verving hij de afwezige aanvoerder Arnoud Baan meer dan uitstekend.

Het slot van de wedstrijd was ook voor WSV/Shoepimp. Nadat het een aantal minuten voor tijd op een 4-1 voorsprong  kwam, benutte de gastheren in de slotminuut ook nog een 10-meter-trap. John Lubbers mocht even later ook aanleggen voor een 10-meter-trap, maar zijn poging ging over. Hierdoor ging Excelsior’31 met een 5-1 nederlaag huiswaarts.

Voor Excelsior’31 is het nu zaak om de aankomende wedstrijden punten te vergaren in strijd om lijfsbehoud. Nadat het team nu de top drie heeft getroffen, mag het nu een aantal keren tegen op papier mindere tegenstanders aantreden.  Om te beginnen met de wedstrijd van aankomende vrijdag. Dan spelen de Rijssenaren in de vertrouwde sporthal De Reggehal tegen ZVV Amersfoortse Boys.

Doelpunten Excelsior’31 1: John Lubbers

Wedstrijdselectie Excelsior’31 1: Willard Baan (keeper), Gilano Samangoen, John Lubbers, Henk Lankamp, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Niek Haase, Ruben Oraile en Miguel Parera
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent-coach: Alidus ter Harmsel
Teammanager: Frank ter Harmsel