Excelsior'31 knokt zich langs Urk (0-1) (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 knokt zich langs Urk (0-1) (samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 knokt zich langs Urk (0-1) (samenvatting geplaatst!)

De samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage) is hieronder te zien



Reactie Melvin Velthuis



Reactie Rob Snijders



Door Martin Klaassen

Excelsior’31 ging op en tegen Urk met dezelfde basiself als vorige week tegen CSV Apeldoorn op jacht naar de 5e competitiezege op rij. Op de bank namen: Wilco Nieuwenhuis, Dylan Vosskühler, Patrick Gerritsen en Cem Köse plaats.

Excelsior’31 trof in Urk een fysiek sterke en enthousiast spelende thuisploeg. De Urkers stelden zich bijzonder compact op, waardoor het voor Excelsior’31 moeilijk werd om verzorgd voetbal te spelen. Het balbezit van de roodwitten in de beginfase, ook door onzorgvuldigheid en vaak van korte duur. Excelsior’31 probeerde het, omdat veel combinaties mislukten en de ruimte achter de Urker achterhoede groot was, geregeld met de lange bal. Succesvol was dit niet, want de bal stuiterde op het natte veld 3 van de 4 keer over de achterlijn.

De beste kansen in het eerste half uur waren voor Urk. Deze werden ingeleid door fouten van Excelsior’31. In de 13e minuut verloor Simon Baysoy op het middenveld de bal en kwam Arjan Kok ver uit zijn doel, om Urk-aanvaller Hessel Snoek van de kortst mogelijke route af te houden. Snoek kwam nog tot een schot, maar vond de goed opgestelde Jurriaan Seppenwoolde op zijn pad. 13 minuten daarna deed Gerrit Tol, na een aanval over links met een dropkick, zijn best om Arjan Kok te verschalken. Zijn inzet ging over. Excelsior’31 kwam in dezelfde minuut 26 via een kopbal van Amanuel Isa zelf het dichtst bij een doelpunt. Zijn kopbal uit een hoekschop van Niek Davina viel op de lat.

Na het enthousiaste begin van Urk kon Excelsior’31, naarmate de wedstrijd vorderde, meer orde in het chaotische spelbeeld krijgen. Er kwam meer rust aan de bal. Na rust kreeg Excelsior’31, dat zich de beste van de twee teams toonde, meer grip op het duel. Het kwam in de 50e minuut nog wel goed weg na een inzet van Teun Hakvoort. Een magnifieke redding van Arjan Kok zorgde ervoor dat Urk slechts een hoekschop mocht nemen.

Na een goed openingskwartier, waarin Excelsior'31 nog steeds weinig maar amper tot doelkansen kwam, was het opnieuw Michel Gerritsen Mulkes die de ban brak. Gradus Hempenius schatte een loopactie van de middenvelder op waarde. Gerritsen Mulkes schoof de bal beheerst langs doelman Romkes: 1-0.

Urk zette vervolgens alles op alles. Het gooide er qua arbeid en nog een schep bovenop, bracht de boomlange Jelle de Boer erbij en ging achterin 1 op 1 spelen. Excelsior’31 kon de bal steeds moeilijker in bezit houden, waardoor er veel van de achterhoede werd gevraagd. De laatste linie van Excelsior’31 wist met verve met het offensief om te gaan. Bijzonder knap, als je weet dat de laatste linie ten opzichte van vorig jaar compleet nieuw is.

De Excelsior’31-aanval had het de ploeg wel een bijzonder stuk makkelijker kunnen maken, als het een van de kansen die het in het laatste half kreeg had benut. Dat had makkelijk gekund en eigenlijk ook gemoeten. Patrick Gerritsen en Cem Köse kwamen alleen voor de doelman te staan en ook een 3 tegen 1 situatie werd niet uitgebuit. Omdat de marge klein was, bleef het tot het eind, met het alles of niets spel van Urk, spannend. Het laatste fluitsignaal maakte een eind aan de onzekerheid. De drie punten gingen mee naar Rijssen.

Volgende week komt Excelsior'31 niet in actie. De eerstvolgende wedstrijd is de KNVB Bekerwedstrijd (3e ronde) op woensdagavond 28 oktober, om 20.00 uur op sportpark De Koerbelt tegen Eredivsionist Excelsior Rotterdam.

Urk – Excelsior’31: 0-1 (0-0)

Doelpunt:
61. Michel Gerritsen Mulkes 0-1

Gele kaarten:

Klaas Kramer, Bennie Dunnink (Urk), Patrick Jurgens (Excelsior’31)

Opstellingen:

Urk: Jan Marten Romkes, Maarten Dijkhuizen (77. Jelle de Boer), Bennie Dunnink, Klaas Kramer, Riekelt Jan Brands, Kees de Boer, Lucas Nagel, Jan van Slooten, Hessel Snoek, Gerrit Tol, Teun Hakvoort

Excelsior’31: Arjan Kok, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Michel Gerritsen Mulkes (86. Dylan Vosskühler), Amanuel Isa, Joran Pot, Niek Davina, Gradus Hempenius (72. Patrick Gerritsen), Hakim Ezafzafi (67. Cem Köse),

Kalender icoon zondag 18 oktober 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers