Zaalvoetballers Excelsior’31 in slotfase ruim onderuit

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 in slotfase ruim onderuit

Het is de zaalvoetballers van Excelsior’31 nog niet gelukt om van de nul punten af te komen in de eerste divisie. De gestaakte wedstrijd tegen ZVV Amersfoortse Boys (9-2 voorsprong) niet meegerekend. Gisteravond ging het in Eindhoven, tegen het reserveteam van meervoudig landskampioen FC Eindhoven, knullig onderuit.

Na een lange reis begonnen de rood-witten niet goed aan de wedstrijd. Of het de lange reis was of wat anders, feit was dat de concentratie ver te zoeken was. In een mum van tijd stonden de Rijssenaren al met 2-0 achter. Een mooie combinatie werd even later goed afgerond door Henk Lankamp. Excelsior’31 ging op jacht naar de gelijkmaker, maar keeper Grimmelius van de gastheren voorkwam met een aantal uitstekende reddingen de gelijkmaker. Na lang blessureleed keepte de zaalvoetbalinternational weer zijn eerste wedstrijd, om ritme op te doen voor zijn rentree in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Vlak voor rust tilden de gastheren de marge weer naar twee, waardoor er een 3-1 ruststand op het scorebord stond.

Met een geweldig doelpunt van Niek Haase kwam Excelsior’31 kort na rust terug tot 3-2. De wedstrijd leek te kantelen in het voordeel van de Rijssenaren, maar niets was minder waar. Telkens wanneer Excelsior’31 de marge terugbracht naar één, kreeg het even later zelf weer een treffer om de oren. Met nog een minuut of vijf op de klok stond het 5-4. De gelijkmaker leek er aan te komen, maar ook nu ging het weer mis. Nadat de Eindhovenaren de 6-4 scoorden, speelde Excelsior’31 alles of niets. Keeper Willard Baan ging als ‘vliegende keep’ mee na voren. Excelsior’31 ging redelijk zorgvuldig om met het balbezit in deze fase, maar helaas wist het geen spelers bij de palen te bereiken. Het kreeg even later de deksel op de neus. In de slotfase wisten de gastheren ook nog een tien-meter-trap te benutten, waardoor er uiteindelijk met 9-4 werd verloren.

Een teleurstellende avond voor het team van coach Ichtus Rahanra. Het had bij winst tegen de mede-concurrent om lijfsbehoud goede zaken kunnen doen. Helaas verzaakte het team deze avond. Op een enkeling na speelde iedereen ver onder zijn kunnen. Teveel persoonlijke fouten werden genadeloos afgestraft.

Aangezien de teams onderaan in de eerste divisie ook haar wedstrijden verloren, zijn de verschillen in de onderste regionen nog te overzien. Met een serie van vier thuiswedstrijden voor de boeg zullen er absoluut punten moeten worden gepakt. Volgende week zijn de Rijssenaren overigens vrij. Dan staat er een bekerronde op het programma, waarin Excelsior’31 is vrijgeloot. Vrijdag zal dan ook de loting worden verricht voor de 1/8 finale. Hopelijk rolt er een mooie tegenstander uit de koker voor de Rijssenaren.

Doelpunten Excelsior’31: Henk Lankamp, Niek Haase, Arnoud Baan en Ruben Oraile

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Agassi Daneljan, Henk Lankamp, Ruben Oraile en Niek Haase