Foto bij Excelsior'31 2 wint weer eens

Excelsior'31 2 - DTS Ede 2
Ruststand: 1-0
Eindstand: 4-0
Frank Averesch (1-0), Jelte van de Berg (2-0), Frank Averesch (3-0), Yorick Calkhoven (4-0)

Na de overwinning in de bekercompetitie, tegen NEO 2 stond zaterdag DTS (Ede) 2 op het programma. Vanaf het eerste fluitsignaal was er een sterk en overtuigend Excelsior'31 2 te zien. Dit resulteerde al snel in een aantal kansen en in de 6e minuut kwamen we snel op een voorsprong. De 1-0 werd door Frank Averesch gescoord vanuit een corner.

De bal werd scherp aangesneden waardoor hij in één keer in het doel verdween. De 1-0 was het startsignaal voor een eerste helft vol mooie aanvallen en zeer veel kansen om tot score te komen. Kans op kans werd gemist en zodoende stond er nog maar 1-0 op het scorebord bij rust. Buiten het missen van de kansen werd er goed gevoetbald in de eerste helft en was DTS geen moment in staat om gevaarlijk te worden.

De tweede helft was koud 10 minuten bezig en de 1-0 voorsprong werd uitgebreid naar 3-0. De 2-0 van Jelte van de Berg, die door een hard afstandsschot binnen schoot en daarmee bewees over een goed schot te beschikken, was een mooi doelpunt na een goede aanval. Frank Averesch scoorde in de 53e minuut zijn tweede van de dag. Nadat Yorick Calkhoven op de paal schoot was Frank er snel bij om de rebound binnen te schieten.

Na de 3-0 gaf DTS het helemaal op, hierdoor waren de laatste 30 minuten niet geweldig om naar te kijken. Op een aantal momenten na waren het 30 trage minuten waarin wij de wedstrijd goed en volwassen uit speelden.

In de 89e minuut scoorde Yorick Calkhoven nog de 4-0. Een mooi uitgespeelde aanval waarbij Yorick de bal goed inschoot na een steekpass van Marco Hopman.

Na een serie verloren wedstrijden hebben we weer gewonnen. Een verdiende overwinning op basis van het veldspel en de gecreëerde kansen.

Volgende week spelen we opnieuw thuis, dan tegen AZSV.