KHC 2 – Excelsior'31 3 2-3 (0-1)

Zaterdag 31 oktober speelden we tegen KHC in Kampen met de volgende opstelling:
Wilco Nieuwenhuis, Mark Seppenwoolde(c), Danny Spin, Simon Kool, Joey Gerritsen Mulkes, Gerwin Immink, Theun Brandriet, Matthijs Boerman, Sven Jagersma, Robert Harbers en Laurens Harbers

Wissels: Dick-Jan Goorman, Jeroen Dangremond en Niek Bakker

Na een week geen voetbal, vanwege beker/inhaal wedstrijd waarin wij vrijgeloot waren, konden we onze borst weer nat maken voor een potje voetbal. Om 12:00 uur werd er afgetrapt in Kampen. We waren vanaf het begin de bovenliggende partij, zei zakte wat in en lieten ons het spel maken. Dit leidde in het begin meteen tot een aantal kansen, alleen waren wij niet scherp voor de goal.

Na 25 minuten spelen werd Laurens diep gestuurd en legde de bal breed voor Robert die de bal makkelijk kon binnen schieten, 0-1. KHC was alleen gevaarlijk in de counter maar onze verdediging stond goed. Wilco heeft 1 redding hoeven te verrichten in de eerste helft.

De tweede helft kwam Niek in de plaats van Mark. Na 5 minuten spelen kregen we een goal tegen, door balverlies op het middenveld werd het in de omschakeling 1-1. Nu waren we wakker geschud en gingen op zoek naar een goal.

Robert omspeelde de doelman maar zijn schot raakte de paal. Even later was het Laurens die voor open goal mistte. We kregen genoeg mogelijkheden. In de 70e minuut kregen we een vrije trap die keurig werd ingeschoten door Matthijs, 1-2. Na deze goal probeerde we de voorsprong uit te bouwen. Dick-Jan en Jeroen kwamen erin en Theun en Sven werden gewisseld.

Een speler van KHC lag geblesseerd op de grond en wij speelden de bal uit en verwachtte dat we de bal terug kregen. Maar de spits van KHC dacht hier anders over en schoot de bal in de goal, 2-2. Heel onsportief gedrag. Pas in de 85e minuut mochten we als nog een goal maken, gelukkig waren ze toch nog zo sportief, Matthijs was de afmaker, 2-3. Dit was tevens ook de eind uitslag.

Volgende week spelen weer uit, dan tegen Nieuwleusen 2, om 14.30 uur.