Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen bekerduel

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 winnen bekerduel

Samenvatting Excelsior'31 2 - PFC / Pro Sport Centrum 2, met dank aan Jan Nijkamp

De reserves van Excelsior’31 hebben afgelopen donderdag de belangrijke bekerwedstrijd tegen PFC/Pro Sport Centrum 2, ook een hoofdklasser, met 9-5 gewonnen. Het was voor Excelsior’31 zaak om een zo hoog mogelijke overwinning te behalen, dit omdat de eerste wedstrijd ongelukkig met 4-3 was verloren van topklasser ASVD. Op deze manier blijft Excelsior’31 hopen om de poule alsnog door te komen.

Door blessures en vakantie van Remco Haan, Marien Baan en Rik Harbers, waren Daan Kreijkes, Henk Lankamp, John Lubbers en Willard Baan hun vervangers.

Excelsior’31 bepaalde vanaf de aftrap de wedstrijd. PFC werd onder druk gezet en dit resulteerde al snel in twee prachtige doelpunten van Niek Haase. Vooral de 2-0 was een geweldig doelpunt. De 2-0 werd snel uitgebreid. Door een strakke pass van Gerald Keizer op Henk Lankamp, schoot een verdediger van PFC de bal in eigen doel: 3-0. Door onoplettendheid in de verdediging scoorde PFC binnen drie minuten de 3-1 en 3-2 binnen. Excelsior’31 benutte kort daarna niet de mogelijkheid om uit een overtal situatie te scoren. Paal en de doelman zaten een doelpunt in de weg. Maar even later was het toch raak voor Excelsior’31. Uit een mooie combinatie met Daan Kreijkes en Sander Kwintenberg scoorde John Lubbers de 4-2. Iedereen die dacht dat Excelsior’31 er nu echt overheen zou gaan kwam bedrogen uit. Binnen vier minuten was het al weer 4-4. Na deze gelijkmaker werd Excelsior’31 opeens feller en geconcentreerder, dit resulteerde enkele seconden voor rust in de belangrijke 5-4. John Lubbers schoot de bal strak in de korte hoek. Met deze stand ging Excelsior’31 ook rusten.

Na de rust heerste Excelsior’31 op alle fronten. PFC werd direct vastgezet en Excelsior’31 won vrijwel alle duels en was veel feller dan PFC. Excelsior’31 gaf vrijwel geen kans meer weg. De ballen die nog op doel kwamen werden bekwaam gepakt door keeper Willard Baan. Tom Kamphuis scoorde in de tweede helft uit een mooie individuele actie de belangrijke 6-4. Kort daarna onderschepte Henk Lankamp de bal van de keeper van PFC en deze wist er wel raad mee, hij schoot de bal hoog in de touwen van het doel: 7-4. Ton Kamphuis bereidde zelf de 8-4 voor. Uit een mooie combinatie met John Lubbers scoorde hij de 8-4. Excelsior’31 bleef aanvallen en dat resulteerde in een mooie goal van Gerald Keizer. Uit een lange solo schoot Gerald de 9-4 bekwaam in de verre hoek. Het slot akkoord was voor PFC , vlak voor tijd scoorden ze nog de 9-5.

Met deze mooie en verdiende overwinning blijft Excelsior’31 hoop houden om de poule nog door te komen. De laatste poulewedstrijd is thuis tegen Morado CF 2.

Aanstaande donderdag 5 november staat om 20.00 uur in sporthal de Reggehalde belangrijke competitiewedstrijd tegen TFC/Three Musketeers 1 op de agenda. Met het nodige zelfvertrouwen gaat Excelsior’31 deze wedstrijd aan.

Doelpunten Excelsior’31 2: Niek Haase (2x), John Lubbers (2x), Tom Kamphuis (2x), Henk Lankamp, Gerald Keizer en eigen doelpunt tegenstander.

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Willard Baan (keeper), John Lubbers, Henk Lankamp, Gerald keizer, Sander Kwintenberg, Niek Haase, Tom Kamhuis en Daan Kreijkes
Speler/coach: Gerald Keizer
Leider: Arjan Kistemaker