Jelte van der Berg, Wouter Dittrich, Danny Schoenmaker
Frank Averesch, Marco ten Bolscher, Marco Hopman

Wissels: Nick Haase, Yorick Calkhoven, Mohamed Kabrume, Stephen Jansen

Verslag door Dieks Geerling

Na de mooie 4 – 0 overwinning van vorige week tegen DTS uit Ede gingen we met goede moed de wedstrijd in tegen het altijd stugge AZSV. Deze goede moed werd direct de kopt ingedrukt, want uit de eerste de beste aanval scoorde AZSV binnen 30 seconden de 0 – 1.

Geen goed begin. Daarna hadden we het moeilijk en AZSV verzuimde de score op te voeren en hield ons daar door in de wedstrijd. Een wonder, want tegenover 1 grote kans van onze kant, kregen zij 3 a 4 kansen om de wedstrijd al in een vroeg stadium te beslissen.

In deze fase werden wij vooral in persoonlijke duels verslagen door AZSV. Na 25 minuten werd het systeem omgezet en kregen we weer enigszins grip op de wedstrijd, maar kansen kwamen hier niet uit. We hoopten om met 0 – 1 de rust in te gaan, maar tot overmaat van ramp scoorde AZSV in de blessuretijd van de 1e helft toch de 0 – 2. Een mokerslag voor ons jonge team.

In de rust werden 2 man gewisseld en hadden wij in de 2e helft meer balbezit. Maar grote kansen werden niet gecreëerd.  AZSV was heer en meester op het middenveld doordat zij bijna alle persoonlijke duels wonnen. En dan wordt het lastig om een wedstrijd te winnen.

Na 60 minuten kwam Nick Haase in het veld en hij scoorde uit een hoekschop toch de aansluitingstreffer met een mooie kopbal, 1 – 2. Veel meer konden wij daarna niet brengen en wij mochten van geluk spreken, dat AZSV verzuimde om een grote uitslag neer te zetten.

Al met al was het vanmiddag een heel matige vertoning van ons tweede. Volgende week spelen wij uit tegen promovendus DZC ’68 uit Doetinchem. Daar is de gelegenheid, om alles weer recht te zetten.

Maar er is de komende week veel werk te doen voor de begeleiding, maar vooral voor de spelers zelf. Het teamgevoel was vandaag niet aanwezig.