Excelsior'31 3 stijgt naar 3e plek op de ranglijst

Foto bij Excelsior'31 3 stijgt naar 3e plek op de ranglijst

Wedstrijdverslag sv Nieuwleusen 2 – Excelsior’31 3 0-3

Opstelling: Mart Nieuwenhuis (k,) Joey Gerritsen Mulkes, Danny Spin,  Niek Bakker, Marc Seppenwoolde, Jeroen Dangremond, Patrick Smelt, Matthijs Boerman, Dickjan Goorman, Robert Harbers en Denian Twellaar

Op 7 november stond de wedstrijd uit bij sv Nieuwleusen op het programma. De omstandigheden waren perfect voor een mooie voetbalmiddag. Gezien de stand waren we verplicht om deze middag met 3 punten terug te keren naar Rijssen.

In de bespreking was afgesproken om de tegenstander volledig onder druk te zetten. Iedereen hield zich hieraan en meteen was duidelijk dat wij degene waren die het spel moesten gaan maken. Nieuwleusen kwam bijna tot niet in het spel voor. het wachten was dan ook op de eerste goal van Excelsior’31. Deze kwam vrij snel in de wedstrijd, na een goede actie en voorzet van een sterk spelende Denian Twellaar was het aan Robert om de bal in de goal te koppen.

De 0-1 stond op het scorebord nu was het zaak om deze stand snel uit te breiden. We bleven goed combineren en zette goede aanvallen op maar dit resulteerde niet in uitgespeelde kansen. De 0-2  kwam uit een indraaiende hoekschap van Dickjan. Hij gaf de bal hoog bij de tweede paal en het was weer Robert die het net wist te vinden. Voor rust zijn er nog een aantal kansen gecreëerd maar er werd niet gescoord. De ruststand was dan ook 0-2.

In de rust was er weinig commentaar vanaf de zijkant. We speelden goed en moesten vooral zorgen dat de score snel na rust op 0-3 werd gezet. Nieuwleusen kwam na rust beter in het spel en creëerden een aantal kansen maar er werd niet gescoord. na 2 wissels van trainer Han Slots werd snel de 3-0 gemaakt door Sven die “koud” in het veld stond. de bal belandde eerst op de lat maar viel voor de voeten van Sven die simpel binnen kon tikken. Na de 0-3 was de klus geklaard en was het de taak om de 0 te houden en de wedstrijd uit te spelen. Dit deden we dan ook en de 3 punten konden meegenomen worden Rijssen. Eindstand: 0-3

Door het verlies van Asv Dronten tegen de koploper stijgt Excelsior’31 3 een plek op de ranglijst en staat nu op plek 3. Volgende week treedt het thuis aan tegen ZAC 2 en moet het dit goede spel vasthouden en 3 punten binnen halen om bovenin mee te blijven draaien.