Excelsior'31 in laatste kwartier langs Drachtster Boys (samenvatting online)

Foto bij Excelsior'31 in laatste kwartier langs Drachtster Boys (samenvatting online)

Excelsior'31 in laatste kwartier langs Drachtster Boys (samenvatting online)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Drachtster Boys - Excelsior'31, op Excelsior'31 TV. Beelden zijn gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis, presentatie en interviews door José Nijhof

 

* Reactie Patrick Gerritsen



* Reactie Rob Snijders

 

Door Martin Klaassen

Tegen hekkensluiter Drachtster Boys kon Excelsior’31-trainer Rob Snijders geen beroep doen op Gradus Hempenius. De aanvallende middenvelder kampt met hamstringklachten. Zijn plek in de start-elf werd ingenomen door Cem Köse. De overige 10 waren dezelfde als vorige week tegen HZVV. Op de bank zaten Mart Nieuwenhuis, Simon Baysoy, Mark Breukink en Patrick Gerritsen.

Een larvenenclave die het speelveld lange tijd onbespeelbaar heeft gemaakt en slechts een punt (1-1 tegen SVZW) uit 8 wedstrijden. Drachtster Boys had de competitie niet slechter kunnen starten. Na een stevige doordeweekse praatsessie wilden de Friezen tegen Excelsior’31 de negatieve spiraal doorbreken.

Dat het woest ogende veld van Drachtster Boys niet te vergelijken is met het biljartlaken van kunstgras in Rijssen was vooraf duidelijk. Excelsior’31 leek zich daar ook wel goed van bewust. Vooral van achteruit werd er weinig risico genomen. De ballen werden strak ingespeeld op de zijkanten van het middenveld. De middenvelders zochten na het kaatsen ook vaak de ‘veilige’ optie terug.

Veel verder dan het middenstation kwam het meestal niet. Kwam het verder, dan stokte het bij het strafschopgebied van de Friezen. Drachtster Boys stond compact en smoorde ook de omschakelmomenten van Excelsior’31 in de kiem. Het eerste half uur was van beide teams niet goed.

Drachtster Boys deed wat het kon. Het elftal van Marcel van Buuren rukte vooral massaal uit bij dode spelsituaties en was daar ook gevaarlijk mee. Excelsior’31 liet in het begin nog een paar aanvallen van potentie zien, maar ging naarmate de eerste helft vorderde steeds slechter voetballen.

Drachtster Boys creëerde ook niets, maar had met een voorsprong kunnen rusten als Arjan Kok de inzet van Willem de Jong niet had gekeerd. Het maken van doelpunten is voor de Friezen al een lange tijd het grote probleem. Na rust legde Excelsior’31 wat meer pit en zichtbare beleving aan de dag. Het duel werd interessanter, maar niet veel beter. Na het offensief, kakte het niveau van Excelsior weer in. Ballen werden veroverd en vervolgens weer eenvoudig ingeleverd.

In de 61 en 66e minuut kwam Excelsior’31 zeer goed weg. Bij het eerste moment, uit een hoekschop, had de getalenteerde Iloba Achuna de bal voor het inschieten. Kok kon de bal voor de doellijn pakken. Het tweede moment zal het doelpuntencomplex in Drachten nog verder in de steigers zetten. Invaller Kevin Bakels kwam op rechts uitstekend door en gaf de bal perfect af op Rudmer Loonstra. In plaats van de bal voor zich uit in het doel te werken, schoof hij de bal, tot ontsteltenis van de Drachtster Boys-aanhang naast.

De invalbeurt van Patrick Gerritsen bleek voor Excelsior’31 een impuls om er, nu het nog altijd gelijk stond, aan te zetten voor twee punten meer. De fitheid van de roodwitten valt daarbij positief op. Waar de tegenstander tekenen van vermoeidheid toont, is Excelsior’31 er vaak toe in staat een stap bij te zetten. Excelsior’31 werd vaker met een overtreding gestopt. Wouter Roosjen moest dit in de 76e minuut bekopen met zijn tweede gele, dus een rode kaart.

Het venijn zat in de staart van het duel. Een minuut nadat Niek Davina een bal tegen de paal kopte, werd hij gehaakt in het strafschopgebied en kreeg de middenvelder een penalty. Joran Pot, die al niet goed in de wedstrijd zat, verzilverde deze niet. De bal werd slecht ingeschoten en gekeerd door Jelmer van der Meer.

Even later kon er toch een feestje worden gevierd. Supersub Gerritsen was het eindstation na een flitsende dribbel van Cem Köse: 0-1. Excelsior’31 gaf daarna ook direct de genadeklap.  De gretige Hakim Ezafzafi, die zich soms ook achterin begaf, om zijn eigen balverlies goed te maken, kapte op aangeven van Patrick Gerritsen zijn tegenstander uit en vuurde onberispelijk raak.

Een slecht duel werd dus in winst omgezet. Door het gelijke spel bij AZSV – Harkemase Boys, staat Excelsior’31 nu 2e in de Hoofdklasse C.

Drachtster Boys – Excelsior’31 0-2 (0-0)

Doelpunten:

81. Patrick Gerritsen 0-1
84. Hakim Ezafzafi 0-2

Opstelling:

Excelsior’31: Arjan Kok, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde, Melvin Velthuis, Dylan Vosskühler, Michel Gerritsen Mulkes (66. Patrick Gerritsen), Amanuel Isa, Joran Pot, Niek Davina, Cem Köse, Hakim Ezafzafi.

Kalender icoon zondag 15 november 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers