Excelsior'31 spelenderwijs langs Vogido (7-0) (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 spelenderwijs langs Vogido (7-0) (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Cem Köse

* Reactie Rob Snijders

Door Martin Klaassen

Dat het Districtsbekertoernooi ook dit seizoen serieus benaderd wordt, bleek uit de opstelling van Excelsior'31 tegen zondag derdeklasser Vogido uit Enschede. Basisspelers Arjan Kok (bank), Melvin Velthuis, Niek Davina,Amanuel Isa en Gradus Hempenius ontbraken dan wel, maar de basiself die er stond, had ook zo in een competitiewedstrijd aan de aftrap kunnen verschijnen.

Een gemotiveerd Excelsior'31 liet Vogido, de jonge ploeg (de gemiddelde leeftijd van de basis was 20,5 jaar) van trainer Arno Leppink kansloos. Het duurde even voor de thuisploeg op gang kwam, maar toen was het startschot aan doelpunten daar: Jurriaan Seppenwoolde tikte in de 12e minuut attent binnen uit een corner van Joran Pot.

De verdubbeling van de score deed daarna even op zich wachten. Er waren een paar mooie combinaties te zien, maar Vogido-doelman Berwout Arends was bij de afronding van de thuisploeg een aantal keer een sta in de weg. Aan de 2-0 kon hij niets doen. Hij kon alleen maar naar het kunststukje van Hakim Ezafzafi kijken. De aanvaller kapte, creëerde ruimte voor een schot met links en krulde de bal op prachtige wijze in de linker bovenhoek.

Voor rust werd er nog tweemaal gescoord. Beide keren stond Mark Breukink aan de basis. Cem Köse maakte zijn eerste (3-0) en Hakim Ezafzafi zijn tweede van de wedstrijd (4-0). Het was voor Ezafzafi zijn laatste wapenfeit. Marco ten Bolscher loste hem na rust af.

Lang had de invaller niet nodig om zijn naam ook aan de doelpuntenlijst toe te voegen. Patrick Jurgens onderschepte de bal en kopte de bal door, Joran Pot verplaatste de bal met een subtiele voetbeweging en Cem Köse en hij gaf de bal voor. Ten Bolscher schoot kalm binnen.

Vervolgens was het weer combineren en proberen. Joran Pot en Patrick Jurgens werden halverwege de tweede helft bedankt voor hun bewezen diensten. Danny Schoenmaker en Daan Ligtenberg maakten hun entree.

Voor de 18-jarige Ligtenberg was het zijn debuut in de hoofdmacht. De aanvoerder van A1, die een voetbalverleden heeft bij Hulzense Boys en de jeugd van Go Ahead Eagles/FC Twente, kreeg een knuffel van assistent Ryan Eertink, die oog had voor het mooie moment. Ligtenberg, die vanaf de B2 voor Excelsior'31 speelt, nam de voor hem bekende plek centraal achterin in.

Mark Breukink, die bij veel van de Excelsior'31-aanvallen betrokken was, zette zijn sterke optreden kracht bij door ook te laten zien dat hij doelpunten kan maken. In de 57e minuut en de 80e minuut schoot hij de 6-0 en 7-0 binnen.

Excelsior'31 treft in de volgende ronde AZSV 2. De reserves wonnen verrassend van een beter Silvolde.

De interviews + beelden van Excelsior'31 TV zijn in de loop van het weekend op de site te zien.

Excelsior'31 - Vogido: 7-0

12. Jurriaan Seppenwoolde 1-0
28. Hakim Ezafzafi 2-0
30. Cem Köse 3-0
40. Hakim Ezafzafi 4-0
49. Marco ten Bolscher 5-0
57. Mark Breukink 6-0
80. Mark Breukink 7-0