Ongeïnspireerd Excelsior’31 onderuit tegen Kawin

Foto bij Ongeïnspireerd Excelsior’31 onderuit tegen Kawin

Doelpunten Excelsior'31 1 - Kawin 1, met dank aan Jan Nijkamp

Het is de zaalvoetballers van Excelsior’31 niet gelukt om de puike overwinning in de vorige wedstrijd tegen het hoog geklasseerde TZR Fermonia Boys een goed vervolg te geven. In de thuiswedstrijd tegen Kawin, dat voorafgaand aan de wedstrijd met slechts één punt voorsprong vier plaatsen hoger stond dan de Rijssenaren, gingen de gastheren met 2-5 onderuit.

De rood witten moesten het deze avond doen met een half dozijn spelers uit het tweede team. Wegens onder andere blessures kon Excelsor’31 deze avond geen beroep doen op vaste krachten als Willard Baan, Agassi Daneljan en John Lubbers. De langdurig uitgeschakelde Nathan Oraile niet meegerekend. Ook Niek Haase en Miguel Parera, die regelmatig hun wedstrijden met het eerste team hebben gespeeld, zaten eveneens in de lappenmand.

Excelsior’31 ging voortvarend van start en kwam al snel in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Henk Lankamp. Het scenario van de vorige wedstrijd -waarin iedere kans omgezet werd in een doelpunt- leek in de maak, maar niets was minder waar. Luttele minuten later was het door gebrek aan scherpte bij Excelsior'31 alweer gelijk. Gaandeweg de wedstrijd werd het spel bij Excelsior’31 er niet veel beter op. Verdedigend stond het onder leiding van Gilano Samangoen goed, maar op de helft van de tegenstander was het voetbal niet sprankelend. Ook de tegenstander kon weinig potten breken, waardoor het wel spannend was, maar er niet hoogstaand werd gevoetbald. Toch kregen de Rijssenaren de betere kansen en verdiende het wel een voorsprong, maar er werd gerust met een 1-1 stand.

Ondanks het gemis aan basiskrachten, miste Excelsior’31 deze avond ook de beleving. In de eerste helft was dit al ver te zoeken, maar in de tweede helft leek het er niet op. In plaats van met elkaar te gaan strijden en de broodnodige drie punten te pakken, zakte Excelsior’31 ver door de ondergrens. Teveel spelers gaven deze avond niet thuis. In een kort tijdsbestek net na rust kregen de bezoekers de doelpunten letterlijk in de schoot geworpen en keek Excelsior’31 al snel tegen een 1-3 achterstand aan. De kopjes van de rood witten gingen nog verder hangen. Tom Kamphuis, één van de weinigen die wel strijd leverde, zorgde tien minuten voor tijd nog wel voor de 2-3, maar nog geen twee minuten later stond het al 2-5! Hoewel een verschil van drie doelpunten niet altijd wat zegt in het zaalvoetbal, geloofden de spelers er niet meer in. Bij deze 2-5 stand bleef het uiteindelijk ook bij.

Een uitermate teleurstellende avond voor de Rijssenaren. Waar het in veel wedstrijden vaak af moet leggen tegen technische voetballers, was het deze avond wel anders. Alleen al met beleving en passie had hier veel meer ingezeten. In het kader om lijfsbehoud een dure nederlaag.

De knop moet nu om naar de eerst volgende wedstrijd. Dit is de bekerwedstrijd van vrijdag 18 december tegen de huidige koploper van de eredivisie. ZVV ‘t Knooppunt uit Amsterdam reist dan af naar sporthal de Reggehal in Rijssen. De volgende competitiewedstrijd is op vrijdag 8 januari tegen ZVVM/Campus. Die wedstrijd moet sowieso gewonnen worden, want anders is het één voor twaalf voor Excelsior’31 in strijd om lijfsbehoud.

Doelpunten Excelsior’31: Henk Lankamp en Tom Kamphuis

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Marien Baan (keeper), Jan Baan (keeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Henk Lankamp, Tom Kamphuis, Ruben Oarile en Sander Kwintenberg
Coach: Ichtus Rahanra
Assistent-coach: Alidus ter Harmsel
Teammanager: Frank ter Harmsel