* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Melvin Velthuis

* Reactie Rob Snijders

Door Martin Klaassen

Na de districtsbekerwinst tegen Vogido, wachtte met VVOG een zwaardere kluif. Vorig seizoen verloor Excelsior’31 de thuiswedstrijd van de Harderwijkers (0-1) en won het, mede door de fameuze slalom van Gradus Hempenius, met 0-2 van de ploeg van Ed Engelkes. Hempenius kon dit keer niet spelen, hij kampt nog met hamstringklachten. Zijn plaats werd ingenomen door Cem Köse. Opvallend was dat Jurriaan Seppenwoolde op de bank plaats nam, Hierdoor schoof Patrick Jurgens door naar het centrum. Wilco Nieuwenhuis, Mark Breukink en Patrick Gerritsen zaten eveneens op de bank.

“Laten we niet te lang stilstaan bij deze wedstrijd”, zei Melvin Velthuis na de afloop. De Excelsior’31-verdediger sloeg daarmee de spijker op zijn kop. Na een rustig begin, opende de thuisclub op fraaie wijze de score. Een afgemeten voorzet van Niek Davina kwam bij aanvalsleider Hakim Ezafzafi. Hij kopte de bal bekeken binnen: 1-0. De bal ging tergend langzaam langs doelman Frans Koornberg.

Twee minuten later kreeg Excelsior’31 een tegenslag te verwerken. Cem Köse kwam na een duel ongelukkig terecht en moest er in de 18e minuut af met een blessure aan zijn schouder.

VVOG maakte na de achterstand het spel. Via dieptepasses, met daaropvolgend een voorzet probeerden de Harderwijkers gevaarlijk te worden. Succes leverde dit niet op. Excelsior’31 zat er verdedigend kort op en greep in voordat VVOG gevaarlijk kon worden.

De gasten gaven Excelsior’31, in de persoon van Rob van der Sluijs, het tweede doelpunt cadeau. De rechtsback speelde de bal te kort terug op zijn doelman. Patrick Gerritsen, die Cem Köse voorin had afgelost, was attent en pakte het cadeautje uit. Hij joeg de bal met overtuiging in het net.

Na rust begon Excelsior’31 met een offensief, maar kroop het daarna meer en meer in het defensief. Het wilde in balbezit maar niet vlotten. Excelsior’31 leverde de bal keer op keer snel in bij VVOG. Het zorgde ervoor dat VVOG de wedstrijd dicteerde. Excelsior’31 bleef ondanks dat het zichzelf in de moeilijkheden bracht goed overeind. VVOG ging niet om met de schaarse mogelijkheden die het creëerde en vond, als het echt dichtbij kwam doelman Arjan Kok op hun pad.

De druk van VVOG leverde de ploeg van Ed Engelkes in de 80e minuut een treffer op. Deze werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Of doelpuntenmaker Jan Jurriën Hop, of een van zijn medespelers hinderlijk buitenspel stonden moeten de beelden van Excelsior’31 TV uitwijzen. Vier minuten later scoorde Excelsior’31 bij een spaarzame uitval de derde van de middag. Na voorwerk van Patrick Gerritsen en Joran Pot, stond Dylan Vosskühler klaar om de bal binnen te schieten: 3-0.

Het viel te prijzen dat VVOG het ook daarna niet opgaf. Topscorer van de Hoofdklasse C Jeremy de Graaf kreeg twee dotten van kansen, maar wist geen doel te treffen. Beide keren was Arjan Kok de sta in de weg. Ook Oussama Labari scoorde niet na ingrijpen van Kok. De bal verdween na een tussenkomst van de doelman op de paal.

Excelsior’31 – VVOG: 3-0

12. Hakim Ezafzafi 1-0
34. Patrick Gerritsen 2-0
84. Dylan Vosskühler 3-0

Excelsior’31: Arjan Kok, Dylan Vosskühler, Patrick Jurgens (59. Jurriaan Seppenwoolde), Melvin Velthuis, Simon Baysoy, Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa, Joran Pot, Niek Davina (85. Mark Breukink), Cem Köse (18. Patrick Gerritsen), Hakim Ezafzafi

VVOG: Frans Koornberg, Rob van der Sluis (72. Douwe Dijkstra), Jan Juriën Hop, Richard Gooier, Lars Kerver (59. Stefan Jansen), Tim Brockhoff (59. Modou Nyang), Jeremy de Graaf, Wilko Braam, Oussama Labari, Pernelly Biya, Jaime Bruinier