Excelsior'31 3 verrast vriend en vijand (én Be Quick'28 2)

Foto bij Excelsior'31 3 verrast vriend en vijand (én Be Quick'28 2)

Be Quick ’28 2 – Excelsior ’31 3 3-5 (0-3)

Excelsior ’31 3 doet goede zaken in de strijd om het kampioenschap
Op de laatste speeldag van de ‘heenronde’ van de competitie stond misschien wel de spannendste wedstrijd tot nu toe op het programma. Be Quick ’28 is vorig jaar kampioen geworden in de derde klasse en staat nu erg knap op de eerste plaats met een voorsprong van vier punten op Excelsior ’31.

Bij winst zouden we de koploper naderen tot op één punt, bij een nederlaag zou het gat met zeven punten wel erg groot worden. Een onvervalst zes punten duel dus.

Opstelling:
Rene Kamphuis (k), Jacco Vis, Danny Spin (Barnd Hammer 55), Jord Jansen, Joey Gerritsen Mulkes, Jeroen Dangremond (70 Gerwin Immink), Matthijs Boerman, Dick Jan Goorman, Bart Getkate (50 Sven Jagersma), Robert Harbers, Laurens Harbers

We begonnen niet goed aan de wedstrijd en het was keeper Rene Kamphuis die ons in de beginfase met een aantal fraaie reddingen op de been hield. Be Quick verdiende eigenlijk een voorsprong, maar zoals dat zo vaak in het voetbal gaat viel het doelpunt gelukkig voor ons enigszins tegen de verhouding in, aan de andere kant.

Matthijs Boerman controleerde op de rand van het penaltygebied een doorgekopte bal, speelde zich omringt tussen een aantal verdedigers knap vrij en schoof de bal beheerst onder in de hoek. Na deze voorsprong gingen we beter voetballen en viel al vrij snel de 2-0.

Laurens Harbers trok de bal na een goede aanval terug vanaf de achterlijn en het was Bart Getkate, naar binnen getrokken van de rechter kant, die er als de kippen bij was om de bal binnen te lopen. Voor rust wisten we ook nog de 3-0 te maken. Robert Harbers deed wat hij het beste doet en kopte een corner van een behoorlijke afstand onhoudbaar in de bovenhoek.

Voor rust kreeg Be Quick na een misverstand in de verdediging nog één grote kans maar Danny Spin kon de bal voor de lijn wegwerken. Zo gingen we dus rustten met een comfortabele 3-0 voorsprong maar waren we ons er van bewust dat er nog niks gewonnen was.

Binnen vijf minuten was het Dick Jan Goorman die de wedstrijd wel definitief in het slot had kunnen gooien. Hij slaagde er bij de tweede paal echter net niet in om een strakke voorzet van Jeroen Dangremond binnen te koppen. Dit leek ons even duur komen te staan aangezien een paar minuten later Be Quick ‘28 de aansluitingstreffer wist te maken.

Bij een korte corner van Be Quick stond onze organisatie achterin nog niet goed, de bal werd niet voldoende weggewerkt en voor een van de aanvallers van Be Quick was het een koud kunstje om de bal binnen te schieten. Het geloof bij Be Quick leek weer helemaal terug te zijn en we maakten ons dan ook op voor een echte strijd in de tweede helft.

We hadden echter het geluk dat de keeper van Be Quick een op het oog makkelijke voorzet los liet en Excelsiors eigen ‘Pipo Inzaghi’ Sven Jagersma de bal makkelijk in het lege doel kon schieten. Een paar minuten later deed zich een bijna identieke situatie voor maar deze keer was het Barnd Hammer die zijn naam op het scorebord schoot.

Na de 5-1 was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld en de spanning was grotendeels uit de wedstrijd. Be Quick ‘28 bleef het echter wel proberen en dit leidde nog tot twee treffers. Eerst werd een penalty binnengeschoten, en in de allerlaatste seconde werkte Jacco Vis een verdwaalde voorzet op ‘Sven van Beek achtige wijze’ achter zijn eigen keeper.

Hierna vond de scheidsrechter het na een toch al flinke blessuretijd welletjes en floot hij af en zo boekte Excelsior ’31 3 een zeer belangrijke overwinning in de race om het kampioenschap.

We hebben in een cruciale wedstrijd een zeer belangrijke overwinning geboekt. Zaterdag spelen we de laatste wedstrijd voor de kerstkalkoen in Zwolle tegen SVI.