Excelsior'31 komt met de schrik vrij tegen AZSV 2 (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 komt met de schrik vrij tegen AZSV 2 (samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 komt met de schrik vrij tegen AZSV 2 (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door Jarnik Busscher (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Mart Nieuwenhuis



​* Reactie Rob Snijders




Verslag door Martin Klaassen

De KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch had er bij Excelsior'31 fysiek zwaar ingehakt. Het viel te prijzen dat het merendeel van de spelbepalende spelers, na een halfbakken donderdagavondtraining, toch aan de aftrap kon verschijnen. Weliswaar staand op de laatste benen, maar met de juiste instelling. Het gaf maar weer eens aan dat er waarde aan de KNVB Districtsbeker wordt gehecht.

De eerste helft voltrok zich in een slaapverwekkend hobbeltempo, met amper noemenswaardige actie. AZSV 2 kon eenvoudig overeind blijven. Het publiek werd in de 57e minuut letterlijk wakker geschud door een prachtige pegel van Gradus Hempenius. Hij kreeg de bal van Joran Pot en schoot de bal vanaf de rand van de zestienmeter tegen de lat. Een minuut later kreeg Mark Breukink een dot van een kans.

Na 70 minuten spelen lukte het Excelsior'31 om er eindelijk één te maken. Invaller Marco ten Bolscher deed dat op prachtige wijze. Hij nam een diepe pass van Joran Pot op de borst mee, liep diagonaal op AZSV-doelman Matthijs Ebbers af en schoot scherp via de paal binnen.



Klus geklaard, zou je denken. Niet dus. In de 84e minuut moest de debuterende Mart Nieuwenhuis (17) de bal uit het net halen. Op aangeven van Wietse Kamink wist Yannick Hoornenberg de bal langs de doelman te sturen. De eerste serieuze mogelijkheid van de cupfighters uit Aalten werd verzilverd.

Omdat Hakim Ezafzafi kort voor tijd de bal op aangeven van Daan Ligtenberg niet binnen wist te koppen, moest de winnaar vanaf de strafschopstip worden bepaald. Excelsior'31 schoot scherp (genoeg) en AZSV miste er één. Hiermee werd een blamage afgewend en bekert de Hoofdklasser na de winterstop verder. 

Excelsior'31 - AZSV 2: 1-1 (Excelsior'31 5-4 w.n.s.)

Doelpunten:

70. 1-0, Marco ten Bolscher
83. 1-1, Yannick Hoornenborg 

Strafschoppenserie:

0-1, Frank Navis 
1-1, Dylan Vosskühler
1-2, Jens Bent
2-2, Joran Pot
2-3. Kelvin Mateman
3-3, Marco ten Bolscher
3-4, Yannick Hoornenborg
4-4, Hakim Ezafzafi
Mart Nieuwenhuis stop strafschop Bram Rensing
5-4, Amanuel Isa

Opstellingen:

Excelsior'31: Mart Nieuwenhuis, Dylan Vosskühler, Jurriaan Seppenwoolde, Patrick Jurgens, Mark Breukink, Danny Schoenmaker (85. Kevin Troost), Amanuel Isa, Joran Pot, Niek Davina (46. Daan Ligtenberg), Gradus Hempenius (58. Marco ten Bolscher), Hakim Ezafzafi

AZSV 2: Matthijs Ebbers, Bram Wevers, Patrick Warmelink, Bart Kremer, Bram Bulsink, Bram Rensing, Frank Navis, Harmen Bulsink (65. Yannick Hoornenborg), Kelvin Mateman, Bent Jens, Wietse Kamink (85. Wouter Spaargaren)

Kalender icoon zaterdag 19 december 2015 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers