Koetsier kiest voor speeltijd bij Excelsior'31

Foto bij Koetsier kiest voor speeltijd bij Excelsior'31

Koetsier kiest voor speeltijd bij Excelsior'31

Bron: dagblad TC Tubantia
RIJSSEN - Na DETO, HSC’21 en HHC Hardenberg strijkt doelman Melvin Koetsier uit Hengelo na dit seizoen neer bij Excelsior’31. Hij volgt Arjan Kok (33) op, die na dit seizoen stopt. Koetsier heeft voor een seizoen getekend bij de hoofdklasser uit Rijssen. 

Van een topklasser naar een hoofdklasser. Waarom kies je voor Excelsior’31?
„De belangrijkste reden is de kans op speeltijd. Als ik goed blijf presteren wordt ik in principe de eerste doelman bij Excelsior’31. Bij HHC Hardenberg ben ik reservekeeper en sta ik alleen in de bekerwedstrijden in het elftal. En je wilt toch heel graag in de basis spelen. Als zo’n kans om bij een club als Excelsior’31 te tekenen zich voordoet, moet je die pakken. Ik ben hartstikke blij met dit contract. Excelsior is een grote, goed georganiseerde club die nog steeds de ambitie heeft om in de topklasse te spelen. Een club op niveau, het is echt prima voor elkaar in Rijssen. Ik kijk er naar uit om daar straks te spelen.”

Je moet in Rijssen Arjan Kok opvolgen. Dat is geen geringe opgave, toch?
„Klopt. Arjan is jarenlang de eerste keeper bij Excelsior geweest en heeft geweldige jaren bij de club gehad. Maar ik ben niet bang om hem op te volgen. Ik heb eerder zo’n situatie meegemaakt. Toen ik destijds bij DETO kwam moest ik Johannes Yarburg in het doel opvolgen. Die had ook een enorme staat van dienst bij de club opgebouw. Dat is me ook gelukt. Ik heb een goed jaar gehad bij DETO, waarna HHC Hardenberg kwam.”

Daar heb je onlangs ook je hoogtepunt beleefd. Of wordt de bekerstunt tegen NEC, toen je in de basis stond, nog overtroffen?
„Die kans is niet zo groot. Ja, als ik later terugdenk aan mijn jaar bij HHC Hardenberg zal die 2-0 overwinning op NEC meteen in herinnering komen. Dat was geweldig, een van de mooiste momenten die ik heb meegemaakt als voetballer. HHC is een geweldig mooie club, spelend op een hoog niveau. Ik ben benieuwd hoe we uit de winterstop komen en wat er nog meer in het vat zit.” 

Je hebt al heel wat clubs gediend: NEO, Jong FC Twente, RBC Roozendaal, HSC’21, DETO, HHC en straks Excelsior’31. En je bent pas 26.
„Ja, ik ga al heel wat jaartjes mee. Maar je weet nooit hoe het verder loopt, zowel privé als met werk. Ik hoop zo lang mogelijk bij Excelsior te keepen. Het zou me niks verbazen als dit mijn laatste club wordt. Ik heb onderhand ook wel zo’n beetje de meeste topamateurclubs in de regio gehad.”

Foto: Reinier van Willigen

 

Kalender icoon dinsdag 5 januari 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers