Geïnspireerd Excelsior’31 verslaat RKHVV (3-1) (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Geïnspireerd Excelsior’31 verslaat RKHVV (3-1) (samenvatting geplaatst!)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Daan Ligtenberg

* Reactie Rob Snijders

Door Martin Klaassen

Excelsior’31 sloot vanmiddag (ijs en wederdienende) de winterstop af tegen Zondag Hoofdklasser RKHVV. De roodwitten maakten er voor het publiek een leuke partij voetbal van.

Excelsior’31 was bijna constant in balbezit, speelde geïnspireerd en werd geregeld gevaarlijk. De tegenstander uit het Huissen (Gelderland) liep vooral achter de Excelsioren aan.

In het eerste kwartier had Excelsior’31 de score moeten openen. Mark Breukink, Patrick Gerritsen en Dylan Vosskühler wisten hun killersinstinct echter niet naar boven te halen. RKHVV-doelman Jop Hemink was de sta in de weg.

Na een periode waarin het spelbeeld wat meer in evenwicht kwam, wist Excelsior’31 voor rust toch scoren. Twee keer zelfs. De eerste keer liepen Michel Gerritsen Mulkes en Mark Breukink samen op de doelman af. Breukink kreeg de bal op het presenteerblaadje, maar bleef niet achter de bal: buitenspel. Het doelpunt werd afgekeurd.

Bij het tweede doelpunt, het doelpunt dat wel telde, was Niek Davina de gevierde man. Hij werd in de 44e minuut door Gradus Hempenius vrijgespeeld en schoot de bal droog en strak langs de paal langs Hemink: 1-0.

De tweede helft was nog een stuk leuker om naar te kijken. Excelsior’31 drukte door en wilde het krachtsverschil graag in de score uitdrukken. Dit lukte niet zo goed. Te slappe pogingen, een onzorgvuldige voorzet of steekpass. In de eindfase strandde het vaak in schoonheid.

Iedereen keek elkaar raar aan toen de tussenstand in de 70e minuut zomaar 1-1 was. RKHVV maakte de de eerste fatsoenlijke kans van de wedstrijd af. Leon Pruis wist Arjan Kok in de korte hoek te verschalken.

Excelsior’31 stelde snel orde op zaken met een doelpunt van Michel Gerritsen Mulkes. Toen in een duel tussen Michel Gerritsen Mulkes en RKHVV-er Sander Kooper naar de grond ging (lichte aanraking), stopten de meeste RKHVV’ers en konden Gerritsen Mulkes en Gerritsen het in de 78e minuut uitkaatsen.

Een van de mooiste aanvallen trof daarna geen doel. Na een prachtige stilistische actie langs de zijlijn van Danny Schoenmaker en een vlotte combinatie gaf Schoenmaker de bal af op Ten Bolscher. De inzet van de aanvaller was te slap. Ten Bolscher kon in de 90e minuut zijn naam alsnog bij de doelpuntenmakers voegen. Een krachtige rush op snelheid van nieuwkomer Mitch Stockentree, met daarop volgend een strakke voorzet, werd door Ten Bolscher binnengewerkt.

Volgende week staat voor Excelsior’31 de competitiewedstrijd tegen ACV Assen op het programma.

Excelsior’31 – RKHVV 3-1 (1-0)