Zaalvoetballers Excelsior’31 2 boeken belangrijke thuisoverwinning

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2 boeken belangrijke thuisoverwinning

Samenvatting Excelsior'31 2 - DZVV/Fabri.nl 1, met dank aan Jan Nijkamp

Afgelopen donderdagavond stond de wedstrijd tussen Excelsior’31 2 en DZVV/Fabri.nl 1 op het programma. De vorige ontmoeting, in Denekamp, resulteerde in een pijnlijke 7-2 nederlaag. De jonge jongens, vanavond onder leiding van Ichtus Rahanra, waren dus gewaarschuwd. Ruben Oraille en Gerald Keizer waren, wegens blessure en ziekte, afwezig. Aan Maurice Brunsman de taak om deze afwezigheid op te vullen.

De rood-witten begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Al snel kon Tom Kamphuis, na een behendige individuele actie, de 1-0 binnen schieten. Het leek wel alsof de gastheren dachten dat de wedstrijd al gewonnen was, want de afronding was slordig en het verdedigen was bij vlagen matig. Als gevolg hiervan kreeg Marien Baan twee doelpunten om de oren, waardoor de teams met een 1-2 stand gingen rusten.

Na de rust was daar ineens weer de beleving en inzet bij de Excelsioren. Kort na rust passeerde Maurice Brunsman zijn man en bediende Tom Kamphuis bij de eerste paal: 2-2. Maar er zat meer in, veel meer. Maar daarvoor was geduld nodig, want pas vijf minuten voor tijd kon Excelsior’31 2 weer op voorsprong komen. Door de derde ‘man-meer’ situatie goed uit te spelen, kon opnieuw Tom Kamphuis de bal in het netje schieten: 3-2. In de resterende minuten kwamen de gasten nauwelijks nog aan voetballen toe. Excelsior'31 2 miste nog enkele grote kansen, totdat Maurice Brunsman zijn wedstrijd kon opluisteren met een eenvoudige binnentikker. Eindstand 4-2.

Deze drie punten zijn zeer belangrijk voor Excelsior’31 2, met het oog op de stand in de competitie. Door deze overwinning staan de reserves nu alleen op de derde plek, met vier en zeven verliespunten achterstand op de nummers 1 en 2. Nu is het zaak om een goede reeks neer te zetten, te beginnen bij een overwinning in de volgende wedstrijd: 29 januari tegen de welbekende gastheren van Sparta Enschede 1.

Doelpunten Excelsior’31 2: Tom Kamphuis (3x) en Maurice Brunsman

Wedstrijdselectie: Excelsior’31 2: Marien Baan (k), Remco Haan, Sander Kwintenberg, Niek Haase, Tom Kamphuis, Rik Harbers en Maurice Brunsman.
Coach: Ichtus Rahanra
Leider: Arjan Kistemaker