Excelsior'31 2 begint 2016 met knappe overwinning in Nijkerk (0-1)

Foto bij Excelsior'31 2 begint 2016 met knappe overwinning in Nijkerk (0-1)

Sparta Nijkerk 2 – Excelsior’31 2 0-1

Opstelling Excelsior’31: Rene Kamphuis (k), Kevin Jansen, Gert-Jan Schultink, Nick Haase, Kevin Troost (Wouter Dittrich), Mark Breukink, Stephen Jansen (Joey Gerritsen Mulkes), Matthijs Boerman, Marco Hopman, Jeroen Dangremond (Denian Twellaar), Frank Averesch.

Klik hier voor beelden van de wedstrijd, gemaakt door Jan Nijkamp (Multi-Video Rijssen)

Verslag door Jord Jansen

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd na de winterstop weer op het programma. Rond 13:00 uur vertrokken we, met een volle bus, richting Nijkerk om de 3 punten op te halen.

In de eerste paar minuten stonden we erg onder druk. Dit leidde dan ook tot een paar kleine schietkansjes van Sparta. Deze waren echter niet gevaarlijk. De organisatie stond erg goed waardoor Sparta het spel niet meer kon maken. We werden beter en beter en dit leidde dan ook tot de 0-1. In de 34e minuut kreeg Frank Averesch aan de linkerkant van het veld de bal. Met een prachtige steekpass in de loop schoot Marco Hopman in een keer de bal strak tegen het net. De 0-1 was tevens de ruststand.

We begonnen moeizaam aan de tweede helft. Sparta Nijkerk zette nog meer druk en het grootste deel van de wedstrijd speelde zich op de helft van Excelsior’31 af. Steekballen tussendoor werden goed onderschept door onze centrale verdedigers.

20 minuten voor tijd trapte doelman Rene Kamphuis, die een prima wedstrijd keepte, de bal over de verdediging van Sparta. Frank Averesch sprintte de verdedigers eruit waardoor hij de 0-2 beheerst binnen schoott. Deze werd echter afgekeurd door de grensrechter; buitenspel. Vele mensen zette hierbij hun vraagtekens aangezien Frank van eigen helft kwam op het moment dat Rene de bal trapte.

Het laatste kwartier van de wedstrijd werd er gevochten als leeuwen en was de spanning om te snijden. Met 4 spitsen lukte het Sparta maar niet om door de Rijssense muur te komen. Na nog wat lange ballen floot de scheidsrechter af en konden we de belangrijke 3 punten meenemen naar Rijssen.

Dit is een goed begin van de tweede helft van de competitie en we gaan er ook alles aan doen om deze lijn door te trekken.

A.s. zaterdag spelen we thuis om 11:30 uur tegen DOS’37 2. U bent van harte welkom!