Reserves Excelsior'31-zaal stijgen met stip naar tweede plek

Foto bij Reserves Excelsior'31-zaal stijgen met stip naar tweede plek

Samenvatting Excelsior'31 2 - FC Eibergen 1, met dank aan Jan Nijkamp

De feestavond van vorige week vrijdag bij leider Arjan Kistemaker heeft Excelsior'31 zichtbaar goed gedaan. Tegen zijn oude club FC Eibergen werd het gisteravond in de Reggehal maar liefst 10-2. Hierdoor stijgen de substituten van Excelsior'31 naar de tweede plek in de Hoofdklasse G.

Meestal komen de Rijssenaren de feestdagen slechter uit dan dat ze er in gaan. Voor carnaval geldt dit echter niet, omdat dit door slechts weinigen uit de Reggestad wordt gevierd. Tegen hekkensluiter FC Eibergen was het begin echter moeizaam. Na vijf minuten resulteerde dit in een 0-1 achterstand. Hierna pakte Excelsior'31 de draad echter goed op en liep het voor de rust al uit naar een 5-1 voorsprong, bij vlagen met prachtige combinaties. Dit had zelfs 6-1 kunnen zijn, ware het niet dat de scheidsrechter een zuiver doelpunt van Sander Kwintenberg over het hoofd zag en aangaf dat de bal aan de verkeerde kant van de paal beland zou zijn bij een intikker. Reden genoeg om de beelden van onze multifunctionele cameraman Jan Nijkamp er op na te slaan en die gaven inderdaad aan dat het een zuiver doelpunt was.

In de rust werd er door Arjan Kistemaker op gehamerd om niet te verslappen en gewoon door te gaan. Dit knoopten de spelers goed in hun oren. De stand van de eerste helft (5-1) werd na rust exact herhaald, waardoor de eindstand maar liefst 10-2 werd. Topschutter deze avond was Rik Harbers met drie doelpunten, waarvan de een nog mooier was dan de ander. Na zijn slepende blessure is hij weer helemaal terug en kan hij nog wel eens doorslaggevend gaan worden in de slotfase van de competitie.

Volgende week vrijdag speelt Excelsior'31 2 de derby uit tegen Almelo FC. De eerstvolgende thuiswedstrijd is de week erop, thuis tegen Ruurlo.

Doelpunten Excelsior'31 2:
Rik Harbers 3x, Tom Kamphuis 2x, Gerald Keizer 2x, Agassi Daneljan, Remco Haan en Sander Kwintenberg

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2:
Marien Baan (keeper), Sander Kwintenberg, Remco Haan, Gerald Keizer, Niek Haase, Agassi Daneljan, Rik Harbers en Tom Kamphuis
Speler/Coach: Gerald Keizer
Leider: Arjan Kistemaker

Op de foto: Het duo Gerald Keizer en Arjan Kistemaker tijdens de feestavond van afgelopen vrijdag.