Terecht verlies Excelsior'31 tegen AZSV (samenvatting en foto's geplaatst!)

Foto bij Terecht verlies Excelsior'31 tegen AZSV (samenvatting en foto's geplaatst!)

Terecht verlies Excelsior'31 tegen AZSV (samenvatting en foto's geplaatst!)

* Klik hier voor de 99 foto's grote reportage (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Amanuel Isa



* Reactie Rob Snijders


Door Martin Klaassen

Dichterbij Harkemase Boys op de ranglijst kwam Excelsior’31 vorige week niet, toch was het gevoel na afloop niet negatief. Om nog een kans te maken op de tweede periode, was het zaak om het duel tegen AZSV in winst om te zetten. Rob Snijders bracht, ten opzichte van zijn start-elf, in Harkema 1 wijziging aan. Cem Köse maakte plaats voor Patrick Gerritsen. De langdurig geblesseerde Tim Letteboer heeft in de lappenmand gezelschap van Kevin Troost, Mark Breukink en Niek Davina.

Zo grauw en grijs als het weer was, zo kleurloos begonnen Excelsior’31 en AZSV de wedstrijd. Toen het scorebord aangaf dat er een half uur gespeeld was, had de toeschouwer amper iets leuks gezien. Op een schotpoging van Hakim Ezafzafi in minuut 15 na, gebeurde er niets spectaculairs.

Beide ploegen deelden wat speldenprikjes uit. Ruimte om te voetballen was er amper. De spelers liepen rond de middenlijn op een grote rechthoekige kluit. Een Excelsior’31 in vorm weet met veel beweging en een korte combinatie wel raad met deze beperkte ruimte. Als Excelsior’31 die schwung niet heeft en het baltempo niet omhoog weet te krijgen, dan wordt het een moeizaam gebeuren.

De vergelijking met de met 3-2 verloren wedstrijd in Assen, tegen ACV, van twee weken geleden was eenvoudig te maken. De onmacht van Excelsior’31 was zelfs nog iets groter. Als het niet loopt, dan loopt het momenteel ook echt niet. En waar je dan een collectieve strijd verwacht, omdat er op een lelijke manier ook gewonnen kan worden, gebeurt het tegenovergestelde.



Er kwam steeds meer zand in de machine. Omdat de achterhoede weinig tot niets weggaf, was het bij rust 0-0. Dat Excelsior’31 ook na rust tam en nonchalant verder ging, komt niet vaak voor. Tegen AZSV kakte Excelsior’31 vanmiddag nog verder in. AZSV, dat geconcentreerd speelde en als blok opereerde, bleef offensief ingesteld en opende in de 56e minuut de score. 



Tim Pothast, die in het jaar dat Excelsior’31 uit de Topklasse degradeerde nog een aantal wedstrijden in het roodwit speelde, mocht ongehinderd aanleggen voor een afstandsschot. Met een mooie krul verdween de bal boven Arjan Kok. Twee minuten later werd de malaise groter. Niek te Veluwe wist na defensieve missers de bal langs Kok in het doel te schieten. De door de lucht vliegende Dylan Vosskühler kon op de lijn geen wonderlijke redding meer te verrichten.

De 0-3 was 5 minuten daarna ook dichtbij. De behendige Yassin Maskoul bediende de breedgeschouderde Rik van der Eerden. De AZSV-topscorer werd last-minute gestuit door Melvin Velthuis. Ook Maskoul kon een kwartier voor tijd nog aanleggen voor de derde treffer, maar miste het doel op miraculeuze wijze.

Het laatste kwartier leek geen Excelsior’31-speler nog graag op het veld te staan. Dat de wedstrijd in de 93e minuut nog werd afgesloten met de enige vlotlopende combinatie, met ook nog eens een doelpunt, paste niet bij de wedstrijd. AZSV ging verdiend met de zege naar huis.

Excelsior’31 staat, ook omdat achtervolger Staphorst verloor nog steeds op een verdienstelijke tweede plek. De start na de winterstop is echter niet om naar huis te schrijven. De Excelsioren zullen de komende wedstrijden (te beginnen donderdag in de KNVB Districtsbeker uit tegen HHC Hardenberg) moeten laten zien dat ze ook als het wat tegen zit een team zijn. Een portie extra energie, bezieling en concentratie is daarbij geen overbodige luxe.

Excelsior’31 – AZSV: 1-2 (0-0)

Doelpuntenmakers:

57. Tim Pothast 0-1
59. Niek te Veluwe 0-2
90+3. Cem Köse 1-2

Kaarten:

Dylan Vosskühler

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok, Patrick Jurgens, Jurriaan Seppenwoolde (57. Dylan Vosskühler), Melvin Velthuis, Mitch Stockentree, Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa, Joran Pot, Gradus Hempenius (65. Cem Köse), Hakim Ezafzafi, Patrick Gerritsen

AZSV: Kevin Swarthoff, Freek Mulder, Max Jansen, Bram Rensing, Michael Vaags, Sven Spekking, Niek te Veluwe, Tim Pothast, Mart Schutten, Rik van der Eerden, Yessin Maskoul

 

Kalender icoon zondag 21 februari 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers