Zaalvoetballers Excelsior’31 na verlies op rand van degradatie

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 na verlies op rand van degradatie

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond slechte zaken gedaan in de eerste divisie. In de uitwedstrijd tegen ZVV Amersfoortse Boys verloor het met 10-4. De Rijssense ploeg staat hiermee op rand van degradatie en lijkt zich na een seizoen in de eerste divisie, weer op te kunnen maken voor de topklasse.

In de eerste helft waren beide teams gewaagd aan elkaar, maar het was de thuisclub die op voorsprong kwam. Maarten Postma zorgde vervolgens voor de gelijkmaker, maar luttele seconden later stond het al weer 2-1. Excelsior’31 kreeg via Gilano Samangoen en Arnoud Baan vervolgens twee dotten van kansen op de gelijkmaker, maar deze werden niet verzilverd. Samangoen schoot van dichtbij snoeihard op het gezicht van de keeper en Baan raakte de paal. De gastheren wisten hun kansen wel te benutten. Een schot uit de tweede lijn en een strafschop zorgden voor een geflatteerde 4-1 ruststand. Tussen deze laatste twee goals door faalde Maurice Brunsman in de afronding om de marge te verkleinen. Het zat de Rijssenaren niet mee.

Wat er in de rust in de thee zat bij Excelsior’31 is niet duidelijk. De Rijssenaren waren in de tweede helft geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. Binnen vier minuten kreeg het drie doelpunten om de oren. Met deze 7-1 stand was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen scoorden in het restant nog driemaal, waardoor er uiteindelijk een 10-4 eindstand op het scorebord stond.

Door de ongunstige uitslagen van de andere wedstrijden in deze speelronde, staat Excelsior’31 op rand van degradatie. Met nog vijf wedstrijden te gaan, speelt het als nummer elf de aankomende drie wedstrijden tegen de nummers zeven, negen en tien. Negen punten uit deze drie wedstrijden zijn een must. Om te beginnen aanstaande vrijdag tegen de reserves van FC Eindhoven. Het duel in sporthal de Reggehal in Rijssen begint om 21.00 uur.

Doelpunten Excelsior’31: Nathan Oraile (2x), Maarten Postma en Miguel Parera

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (keeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Miguel Parera, Tom Kamphuis en Maurice Brunsman