Zaalvoetballers Excelsior’31 2 sluiten weer aan bij de top

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 2  sluiten weer aan bij de top

Samenvatting Excelsior'31 2 - Ruurlo 1, met dank aan Jan Nijkamp

De reserves van Excelsior’31 hebben de thuiswedstrijd tegen Ruurlo donderdagavond met maar liefst 10-1 gewonnen. Door deze overwinning sluiten de Rijssenaren weer aan bij de top in de Hoofdklasse G. De mannen onder de bezielende leiding van Arjan Kistemaker staan op dit moment nog slechts drie punten achter op koploper ZVV Sparta/De Laak.

Door privéomstandigheden konden John Lubbers en Henk Lankamp op vrijdagavond niet meespelen met het eerste team. Hierdoor speelden topscorer Tom Kamphuis en Miguel Parera vrijdag met het eerste team mee en Lubbers en Lankamp met het tweede team. Deze kwaliteitsinjectie werkte positief op het op revanche beluste Excelsior’31. De uitwedstrijd bij Ruurlo was met 6-4 verloren en vorige week verloor Excelsior’31 in de laatste minuut de derby bij Almelo FC.

De reserves van Excelsior begonnen dan ook stormachtig tegen Ruurlo. Dit resulteerde in een ruststand van 5-0, waarmee de wedstrijd eigenlijk al beslist was. Na de rust werd getracht aan het doelsaldo te werken, omdat dit in de slotfase van de competitie een rol kan gaan spelen. Vijf minuten voor tijd stond het 8-1, waarna Excelsior’31 nogmaals aanzette en vol op de aanval ging spelen. Met opnieuw een mooie assist van teamspeler Remco Haan werden de dubbele cijfers nog gehaald en was de uitslag uiteindelijk 10-1.

Excelsior’31 speelt de komende weken nog tegen de andere toppers in de Hoofdklasse; ZVV Sparta/De Laak, ZVO en TFC/Three Musketiers. Over een week, op maandag 7 maart gaat Excelsior’31 op bezoek bij concurrent TFC/Three Musketiers in Hengelo.

Doelpunten Excelsior’31 2: Henk Lankamp 4x, Niek Haase 2x, Sander Kwintenberg, Rik Harbers en Gerald Keizer

Wedstrijdselectie Excelsior’31 2: Marien Baan (keeper), Remco Haan, Sander Kwintenberg, Rik Harbers, Gerald Keizer, Niek Haase, Henk Lankamp en John Lubbers
Speler/coach: Gerald Keizer
Leider: Arjan Kistemaker