Excelsior'31 2 door naar kwartfinale beker

Foto bij Excelsior'31 2 door naar kwartfinale beker

Excelsior'31 2 door naar kwartfinale beker

Selectie:
Wilco Nieuwenhuis(K), Kevin Jansen, Gertjan Schultink, Nick Haase, Kevin Troost, Mathijs Boerman, Mark Breukink, Danny Schoenmaker, Marco Hopman, Frank Averesch, Yorick Calkhoven, Dikjan Goorman, Denian Twellaar en Stephen Jansen.

Afwezig / geblesseerd: Wouter Dittrich en Jord Jansen.

Verslag: Johnny Peeters 
Na een goed resultaat van afgelopen zaterdag 3-3 tegen koploper DVS''33, stond nu de 1/8 finale beker tegen Rohda Raalte 2 uit om 17.00 uur op het programma. 

1e helft:
We begonnen sterk aan de wedstrijd.  Rohda was zoekende en daar maakten wij gebruik van. We creëerden veel kansen maar deze werden niet benut. Kansen door Frank 1 op 1 op de keeper, doelpunt onterecht afgekeurd van Yorick i.v.m. buitenspelval wat geen buitenspel was. Yorick die werd weggestuurd en voorgaf op Frank die over schoot en een goede kopkans bij de 2e paal door Gertjan werden niet benut.

Er werd maar niet gescoord. Rohda had in de eerste helft bijna geen kans gekregen, maar was wel scherper in de duels. Wij lieten het soms een beetje lopen en waren niet scherp in de duels. We speelden goed positiespel,maar de laatste pass viel net niet goed. De eerste helft deden we ons tekort. Het had 0-3 voor ons moeten zijn.

2e helft:
Via de aftrap scoorde Rohda Raalte de 1-0. De spelers van Excelsior wisten dat zij nu alles op alles moeten zetten om de gelijkmaker te scoren.Gelijk na het doelpunt kregen we een aantal goede kansen, waaronder een afstandschot door Danny. Frank die voorlangs schoot en in de rebound Yorick die de bal er ook niet in kreeg. In de 53e min scoorde Marco Hopman op aangeven van Frank Averesch de 1-1.

Vanaf dat moment hadden we de wedstrijd weer in handen en was het geloof weer terug bij de spelers van Excelsior"31. Rohda Raalte tapte uit een ander vaatje en er werden veel overtredingen gemaakt op de spelers van Excelsior"31. Danny die flink werd geraakt, moest vroegtijdig het veld verlaten. Gelukkig viel de schade achteraf mee. Denian Twellaar kwam voor Danny in het veld. De wedstrijd werd er vanaf dat moment niet sportiever op.  

Wilco moest nog een keer in actie komen op een afstandschot van Rohda, die hij er goed uit hield. De aanvoerder van Rohda ging bewust voor Wilco staan bij het uittrappen van de bal en kreeg zijn 2e gele kaart en moest met rood van het veld af.

Wij deden er alles voor om te scoren en Rohda deed er alles aan om te gaan voor een gelijkspel. Vanuit een prima voorzet vanaf de linkerkant van Frank Averesch tikte Yorick de 1-2 binnen.

De scheidsrechter floot af, de vreugde was groot bij de spelers en de staf. Excelsior"31 2 won verdiend en wacht op de loting voor de kwartfinale's. 

Kalender icoon maandag 29 februari 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers