80e minuut: 2–5  Yorick Calkhoven

Opstelling:
Mart Nieuwenhuis( k); Kevin Jansen,Gertjan Schultink,Daan Ligtenberg,Kevin Troost; Mathijs Boerman, Denian Twellaar, Yorick Calkhoven, Marco Hopman; Frank Averesch, Marco ten Bolscher.
Reserves: Nick Haase en Wouter Dittrich

Na het prachtige resultaat van afgelopen zaterdag tegen Rodah Raalte, waarin de kwartfinale van de beker werd gehaald,  stond nu de lastige competitiewedstrijd tegen Berkum op het programma. We hadden hier de laatste jaren niet meer gewonnen, maar ondanks dit feit reisden we vol zelfvertrouwen naar Berkum.

1e helft:
We begonnen sterk aan de wedstrijd en in de 3e minuut was het meteen raak. Frank Averesch scoorde de 0 – 1, met een mooi afstandschot, dat van richting werd veranderd.  Berkum speelde daarna meer op de aanval en creëerde een aantal vrije trappen.  In de 12e minuut scoorde Berkum vanuit zo’n vrije trap de 1 – 1.  Maar we gingen niet bij de pakken neerzitten en  we creëerden een corner.

Deze corner werd in eerst instantie uitverdedigd door de verdediging van  Berkum, maar de bal kwam voor de voeten van Matthijs Boerman terecht.  Die bedacht zich geen moment en hij scoorde meteen de mooiste goal van de wedstrijd. Een afstandschot van ruim 30 meter hoog in de kruising. Een beauty.

Daarna ging de wedstrijd op en neer en Berkum was opbouwend beter dan ons, maar zij kwamen niet veel verder dan 20 meter van onze goal. Wij loerden ondertussen op de ruimte, die er lag op het middenveld en in de voorste linie en dit leidde tot de 1 – 3. Uit een prachtige aanval ronde Marco Hopman beheerst af. We gingen verdiend met 1 – 3 de rust in.

2e helft:
Na rust hadden wij de wedstrijd redelijk onder controle. Berkum probeerde wel aan te vallen, maar was niet bij machte om het onze verdediging moeilijk te maken. Wij waren als we de bal veroverden hem te snel weer kwijt. Maar we bleven loeren op de kansen die er lagen. Uit een geweldig mooie aanval scoorde Marco Hopman de 1–4 met een fraaie kopbal, maar dit glaszuivere doelpunt werd afgekeurd, omdat de grensrechter van Berkum vlagde voor twee mensen van Excelsior, die op het moment van speler wel buitenspel liepen, maar uiteindelijk niet meededen aan het spel.

Dit soort situaties blijven altijd moeilijk voor de scheidsrechter. Jammer voor Marco en voor ons dat het  1 – 3 bleef. Maar even later was het wel raak. Marco ten Bolscher scoorde, na een fraaie voorzet van Frank Averesch. Berkum wisselde daarna hun spits en er kwam een boomlange spits voor terug. Gelukkig hadden wij Haase, die met deze man wel raad wist. In de 74e minuut scoorde Berkum toch de 2–4.

De wedstrijd was nog niet gespeeld. Zij zetten daarna volop druk, maar hierdoor kregen wij weer meer ruimte. Toen Yorick in de 80e minuut de 2 – 5 wist te scoren was het meteen gedaan met Berkum en konden we de wedstrijd zonder al  te veel problemen over de streep trekken. Vandaag waren er toch een behoorlijk aantal mensen uit Rijssen meegereisd en zij hebben een geweldig Excelsior 2 gezien. Een team dat heeft gestreden tot de 90e minuut en dat vandaag zeer scherp was in de afronding. Op deze manier hoort een team te spelen.

Zaterdag spelen we thuis om 11.30 uur tegen de nummer 2, SDVB Barneveld. Altijd een wedstrijd met een speciaal tintje en we hopen dat het publiek ons dan weer massaal ondersteund.