Foto bij Periodetitel en koppositie voor Excelsior'31 3 na winst op ASC'62 2

Opstelling Excelsior’31 3:
Rene Kamphuis (k), Jacco Vis (Marc Seppenwoolde), Gerwin Immink, Jord Janssen (Niek Bakker), Joey Gerritsen Mulkes, Jeroen Dangremond, Ruben Willems (Theun Brandriet), Patrick Smelt, Laurens Harbers, Robert Harbers en Dick-Jan Goorman (Sven Jagersma).

Verslag door Theun Brandriet
Zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het spel. Het ging niet zomaar 3 punten, maar om het herpakken van de koppositie en tegelijkertijd het behalen van de 2e periode. De wedstrijd begon wat rommelig. De bal ging beide kanten op het er was niet echt duidelijk wie er in de eerste helft de bovenliggende partij was.

Er waren wat kansen totdat Robert de bal binnen de 16 ontving. Hij probeerde een verdediger te passeren, die hem blokkeerde waardoor Robert op de grond viel. Een strafschop werd gegeven! De spits van Excelsior’31 3 eiste de bal zelf op en schoot feilloos in de hoek.

Na de 1-0 werd de tegenstander ook wat gevaarlijker. De spits van ASC ging op een gegeven moment zij aan zij met Gerwin richting het doel. Deze nam het schot maar door goed verdedigend werk belande de bal op de paal. Helaas kwam voor rust toch nog de gelijkmaker. Een lange bal kwam terecht voor de voeten van de spits van ASC en schoot deze op een fraaie manier binnen de touwen. De 1-1 was genoteerd.

In de 2e helft werd het duidelijk dat Excelsior’31 3 wat extra gas gaf. De ploeg had duidelijk meer balbezit. En daarnaast werd er ook een stuk beter gevoetbald. Een series van aanvallen via de flanken deed de keeper en de verdediging van de tegenstander steeds meer schrikken.

Op een gegeven moment speelde de middenvelder van de tegenstander een bal terug, deze werd onderschept en meegegeven aan Sven. Hij bracht de bal naar de achterlijn en gaf hem vervolgens strak voor op Laurens, die deze bal makkelijk binnen kon tikken.

Na de 2-1 was het nog steeds Excelsior’31 3 die de bovenliggende partij was. ASC probeerde met lange ballen de aanval te bereiken. Dit werd echter voorkomen door de goed verdedigende defensie van Excelsior’31. De kopduels werden gewonnen en vervolgens werden de ballen weer goed opgepikt door het middenveld. Dit mondde dan ook weer uit in een goede aanval.

De bal werd meegegeven aan Laurens die op snelheid de linkerflank indook. Hij kapte de verdediger uit en gaf de bal strak voor. Deze kwam terecht bij Theun die de bal met links in het hoekje krulde. De 3-1 was dan ook de eindstand. Een verdiende overwinning voor de Spartanen van Excelsior’31 3.

Na deze zege staan we op een punt voorsprong op de nummer 2. Met nog 5 wedstrijden te gaan hebben we dus alles nog in eigen hand! Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen Nieuwleusen SV 2.