Alleen sprookje kan seizoen zaalvoetballers Excelsior’31 nog redden

Foto bij Alleen sprookje kan seizoen zaalvoetballers Excelsior’31 nog redden

Roermond - De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben de voorlaatste wedstrijd in de eerste divisie niet weten te winnen. In Roermond ging het met 9-3 onderuit tegen TZR Fermonia Boys. Door deze nederlaag blijft Excelsior’31 de hekkensluiter en kan alleen een sprookje het seizoen nog redden.

Het vertrouwen op een goede afloop was voor aanvang van de wedstrijd groot, maar dat liep in de beginfase van de wedstrijd al een grote deuk op. De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud, en het stond al 3-0 voor de gastheren. Tom Kamphuis deed namens Excelsior’31 na acht minuten wat terug (3-1), maar hij had even later ook voor de aansluitingstreffer moeten zorgen; waar Rik Harbers overigens de trekker ook over had mogen halen. Na deze enorme mogelijkheid was het eigenlijk gebeurd met Excelsior’31. Persoonlijke fouten werden keihard afgestraft én het zat de Rijssenaren, gezien de twee eigen doelpunten, ook niet mee. Ook de klutsballen kwamen allemaal terecht bij de ploeg uit Roermond. De gastheren gingen verdiend met een voorsprong de rust in, maar de 6-1 stand was geflatteerd.

De tweede helft was nog geen tien seconden oud en Excelsior’31 had weer een tegendoelpunt te pakken; onoplettendheid ging hieraan vooraf. Deze 7-1 stand bleef lange tijd op het scorebord staan, maar tien minuten voor tijd waren het de gastheren die het net weer wisten te vinden: 8-1. Hierna speelde Excelsior’31 met vliegende keep, maar gezien de achterstand en het tijdsbestek veel te laat. Het leverde Excelsior’31 door goed positiespel (met enkele slordigheden), wel twee doelpunten op. Het slotakkoord was voor TZR Fermonia Boys, waardoor er uiteindelijk een 9-3 eindstand op het scorebord stond.

Alleen een sprookje kan het seizoen van de Rijssenaren nog redden. Met nog één wedstrijd te gaan, volgende week vrijdag in Utrecht tegen Kawin, moet het voorbij ZVVM/Campus op de ranglijst om niet rechtstreeks te degraderen. Het team uit Maastricht heeft één punt meer dan Rijssenaren, met daarbij nog een wedstrijd tegoed.

Doelpunten Excelsior’31: Tom Kamphuis, Gilano Samangoen en Henk Lankamp

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Agassi Daneljan, Nathan Oraile, Henk Lankamp, Tom Kamphuis en Rik Harbers