Zaalvoetballers Excelsior’31 in wachtkamer na remise in Utrecht

Foto bij Zaalvoetballers Excelsior’31 in wachtkamer na remise in Utrecht

Utrecht - De zaalvoetballers van Excelsior’31mogen nog een klein sprankje hoop hebben op een langer verblijf in de eerste divisie. Vrijdagavond speelde het in Utrecht in haar laatste competitiewedstrijd met 3-3 gelijk tegen Kawin. De Rijssenaren komen hiermee in punten gelijk met ZVVM/Campus, dat nog wel twee wedstrijden tegoed heeft. Het team uit Maastricht kwam deze speelronde niet in actie omdat tegenstander ZVV Amersfoortse Boys geen team op de been kon brengen. Mocht Excelsior’31 gelijk eindigen met ZVVM/Campus, zal een beslissingsduel uit moeten maken welk team er rechtstreeks degradeert.

Via doelpunten van Gilano Samangoen en Henk Lankamp kwam Excelsior’31 deze avond op een 0-2 voorsprong, maar voor rust stelde de gastheren orde op zaken en trok het de stand gelijk: 2-2. Onder aanvoering van de goed keepende Willard Baan en de uitstekend spelende Arnoud Baan ging Excelsior’31 in de tweede helft op jacht naar de overwinning. In deze tweede helft was Excelsior’31 duidelijk de bovenliggende partij en kwam dan ook verdiend op een 2-3 voorsprong door een doelpunt van Arnoud Baan. Kawin moest hierdoor zelf komen. Echte grote kansen creëerde het niet, maar keeper Willard Baan moest wel een paar keer handelend optreden. Aan de andere kant had Excelsior’31 de marge moeten verdubbelen. Zo stuitte Maarten Postma zeven minuten voor tijd alleen op de keeper en kreeg Henk Lankamp ook twee dotten van kansen. Zijn eerste inzet ging via de binnenkant van de paal het veld weer in en vlak voor tijd wist hij de bal voor een leeg doel niet tegen het net aan te krijgen. Excelsior’31 kreeg twee seconden voor tijd de deksel op haar neus. Een combinatie in de cirkel viel precies goed voor de voeten van een speler van Kawin, die zorgde voor een 3-3 eindstand.

Excelsior’31 heeft zich deze avond veel te kort gedaan. Of het wat uitmaakt, zal de aankomende weken moeten blijken. Het kan door deze uitslag hooguit nog een beslissingsduel met ZVVM/Campus afdwingen om de laatste én enige rechtstreekse degradatieplaats te ontlopen. ZVVM/Campus zal in haar twee wedstrijden die het nog tegoed heeft geen enkele punt mogen pakken. De wedstrijd tegen ZVV Amerfoortse Boys, die deze speelronde gepland stond, zal vermoedelijk in een later stadium opnieuw worden ingepland. Daarnaast moet het team uit Maastricht op 22 april afreizen naar Apeldoorn om het op te nemen tegen WSV/Shoepimp. De ploeg uit Apeldoorn is deze speelronde kampioen geworden, door in een zinderende wedstrijd concurrent Amicitia/Bert Zeegers met 2-3 te verslaan.

Doelpunten Excelsior’31:  Gilano Samangoen, Arnoud Baan en Henk Lankamp

Wedstrijdselectie Excelsior’31: Willard Baan (keeper), Jan Baan (reservekeeper), Arnoud Baan, Gilano Samangoen, Maarten Postma, Nathan Oraile, Henk Lankamp en Tom Kamphuis
Speler/coach: Ichtus Rahanra
Assistent-coach: Alidus ter Harmsel
Teammanager: Frank ter Harmsel