Excelsior'31 3 verstevigt koppositie na winst op ZAC 2

Foto bij Excelsior'31 3 verstevigt koppositie na winst op ZAC 2

Verslag door Sven Jagersma
Met nog vier competitiewedstrijden voor de boeg, moest en zou er gewonnen worden van ZAC 2. We traden om 12:00 uur aan op sportpark Jo van Marle, in de volgende opstelling:
Rene Kamphuis (k), Marc Seppenwoolde (c), Jacco Vis, Niek Bakker, Joey Gerritsen Mulkes (Ruben Willems), Patrick Smelt, Jeroen Dangremond, Robert Harbers, Dick-Jan Goorman (Sven Jagersma), Theun Brandriet (Bart Getkate), Laurens Harbers.

Het was duidelijk dat we de lijn van de afgelopen wedstrijden door wilden trekken. Waar we voorheen goede helften van wedstrijden afwisselden met minder goede, was het nu zaak om daar wat slimmer mee om te gaan.

In het begin van de wedstrijd kregen we direct al de mogelijkheid om op voorsprong te komen met Dick-Jan, wiens schot gepareerd werd door de keeper. In de periode daarna kregen we nog een aantal aardige kansen, maar scoren deden we niet, het was het allemaal net niet.

Zo midden in de eerste helft was het weer Dick-Jan die een schot gepareerd zag worden, echter niet door de keeper en dus kregen we een penalty. Deze werd koel binnengeschoten door Marc, wat leidde tot veel opluchting. Het voetbal werd er na de 1-0 niet veel beter op, zo kreeg ZAC zelfs nog 2 grote kansen om op gelijke hoogte te komen (een buitenspelgoal en een lob over de keeper en de goal). De theepauze kwam dus niet erg ongelegen.

Na rust bleef het spelbeeld ongewijzigd. We gaven weinig tot niets weg, maar van onze kant was het ook minimaal wat we lieten zien. We dachten hier misschien wel weg te gaan met een zuinige 1-0 zege, totdat Laurens het op z'n heupen kreeg zo'n tien minuten voor tijd.

Theun legde de bal vanuit het middenveld achter de verdediging van de Zwollenaren, Laurens kreeg de bal in de loop mee en schoot de bal strak in de verre hoek, 2-0. Vervolgens was het weer Lau die het deed. Een ingooi van Marc werd verlengd door Sven en belandde bij Laurens, die de bal heel fijntjes over de keeper heen lepelde.

Ook in de slotminuut troffen we weer doel, een corner van Jeroen werd niet goed weggewerkt door ZAC, zo kon Robert de bal klaarleggen op de 'zestien' voor Laurens, die de bal hard de goal in jaste via de binnenkant van de paal, een loepzuivere hattrick.

De drie punten konden we weer meenemen. Fijne bijkomstigheid was het bericht dat onze directe concurrent ASVD punten heeft laten liggen bij Hatto Heim.

We staan nu vier punten los met nog drie wedstrijden te spelen.