Dennis Demmers start actie tegen pesten: ''De klas als voetbalteam''

Foto bij Dennis Demmers start actie tegen pesten: ''De klas als voetbalteam''

Dennis Demmers start actie tegen pesten: ''De klas als voetbalteam''

We kennen het allemaal: Brutaal, geen respect, doen wat je zelf wil, de zogenaamd lastige leerling, anders zijn dan anderen en dus GEPEST worden. 

Tijd voor bewustwording. 
Dennis Demmers Voetbalmania heeft met name voor basisscholen en 1e en 2e klassen in het voortgezet onderwijs, het project ''De klas als voetbalteam'' ontwikkeld.
 
Het project richt zich met name op het klassenklimaat. Leerkrachten hebben hier direct invloed op en willen uiteraard een fijne sfeer en goede resultaten in de klas. De kinderen zien vanuit een andere invalshoek in dat ze allemaal een rol hebben in de klas en allemaal kunnen bijdragen aan een fijn schoolklimaat en goede resultaten,  ook van anderen.
 
PARD loopt hier als rode draad doorheen:  
Plezier 
Acceptatie
Respect
Discipline   
 
Om te kunnen presteren in wat voor een opzicht ook zijn bovenstaande punten van groot belang. Om dat te verduidelijken wordt klas vergeleken met een team van volkssport nummer 1: voetbal. Er zijn namelijk heel veel overeenkomsten.
 
Dennis Demmers gebruikt praktijkvoorbeelden vanuit zijn eigen ervaringen als voetbaltrainer welke hij heeft opgedaan in het betaalde- en (top)amateur voetbal maar ook als docent op school. 
 
De klas wordt verdeeld in groepjes en elk groepje heeft een aanvoerder.(aangewezen of zelf gekozen). Tijdens de opdrachten zitten de kinderen bij elkaar en gaan overleggen. Ze hebben een flap-over met een groene en rode stift. De goede punten worden met groen geschreven en wat niet goed is met rood.

De aanvoerder leest voor wat er opgeschreven is en wijst bijvoorbeeld zelf daarna een 2e aanvoerder aan. Ze moeten samenwerken, luisteren en respect voor elkaar hebben.
 
Uiteindelijk kunnen de leerkrachten al dan niet gewenst terug verwijzen naar de flap-overs tijdens lesdagen als ze een compliment willen maken of 'moeten' corrigeren.

Kalender icoon vrijdag 15 april 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers