Excelsior'31 3 op titelkoers (samenvatting, foto's & verslag geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 3 op titelkoers (samenvatting, foto's & verslag geplaatst)

Excelsior'31 3 op titelkoers (samenvatting, foto's & verslag geplaatst)

* Klik hier voor 70 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)




Excelsior'31 3 - Be Quick'28 2 6-0 (4-0)
1-0, 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0 Robert Harbers
6-0 Bart Getkate

Excelsior ’31 3 verpletterd Be Quick ’28 2 en is nu écht dicht bij de titel
(verslag door Jacco Vis)

Excelsior ’31 3 – Be Quick ’28 2 6-0 (4-0)

Zaterdag 16 april 2016 zou de dag wel eens kunnen gaan worden. De dag dat Excelsior ’31 3 kampioen zou gaan worden. Excelsior ’31 3 had zich klaar gemaakt voor een titelstrijd die tot de laatste speelronde zou gaan duren, maar door een onverwachte misstap van concurrent ASV Dronten bij Hatto Heim en een verdiende, zij het enigszins geflatteerde 4-0 overwinning, van ons bij ZAC kon het vandaag al gaan gebeuren.

Er werd niks aan het toeval overglaten en speciaal voor deze belangrijke wedstrijd werd door trainer Han Slot nog wat extra ‘voetbal knowhow’ ingevlogen in de vorm van clubicoon en gerespecteerd assistent trainer Ryan Eertink. Ryan verklapte ons een aantal van zijn goudste gouden tips en dus verwachte hij niets minder dan een 4-0 ruststand, en een 5-0 eindstand.

Iedereen was dus tot op het bot gemotiveerd om de veeleisende Ryan niet teleur te stellen. En als dat nog niet genoeg motivatie kwam Excelsior ’31 Tv vandaag ook nog verslag doen van onze heroïsche voetbalstrijd. De schoenen werden opgepoetst, de haren ingevet de enkels getaped en zo gingen de volgende elf gladiatoren voor Excelsior 3 het veld op. 

Opstelling: Rene Kamphuis, Jacco Vis (75. Danny Spin), Niek Bakker, Gerwin Immink, Joey Gerritsen Mulkes (45. Mark Seppenwoolde), Jeroen Dangremond, Matthijs Boerman, Patrick Smelt, Theun Brandriet (55. Sven Jagersma), Robert Harbers (Bart Gertkate) Dick Jan Goorman

We begonnen sterk aan de wedstrijd. Be Quick speelde met twee spitsen maar dit wisten we goed op te vangen. De backs Jacco Vis en Joey Gerritsen Mulkes speelden in de mandekking waardoor Niek Bakker door kon stappen op het middenveld en Gerwin Immink in een vrije rol als slot op de deur kon fungeren.

Hierdoor slaagden we er in om veel druk op het middenveld uit te oefenen en het was eigenlijk al vanaf de eerste minuut duidelijk dat er vandaag maar een ploeg de baas was op de Koerbeld. De 1-0 viel dan ook al snel. Dick Jan Goorman gaf een goede strakke corner. Kopspecialist Robert Harbers kon helemaal vrij inkoppen. In eerste instantie kopte hij het leer nog op de keeper maar in de rebound wist hij, nogmaals met de kop, wel het net te vinden. De 2-0 volgende ook al kort daarna.

Matthijs Boerman werd in het penaltygebied onderuit geschoffeld en zoals het een topscorer betaamd ging Robert Harbers achter de bal staan. Vanaf elf meter faalde hij niet. Binnen het half uur had Robert vervolgens ook al zijn (zuivere) hattrick te pakken. Gerwin Immink lanceerde met een diepe bal Dick Jan Goorman, die trok de bal uitstekend terug en Robert had de bal voor het binnen tikken. 

Met een hattrick nam Robert echter nog geen genoeg en hij bleef op randje van buitenspel loeren op zijn vierde van de middag. Joey Gerritsen Mulkes zag Robert vertrekken en wist hem met een uitstekende pass over de verdediging te bereiken. De uitgelopen keeper was te laat en het was voor Robert een koud kunstje om de bal over de keeper in het lege doel te tillen. Aan de andere kant was er weinig gevaar te bespeuren. Keeper Rene Kamphuis hoefde maar weinig in actie te komen en dus gingen we rusten met een zeer comfortabele 4-0 voorsprong. 

In de rust waren we ons er echter van bewust dat we ondanks de riante voorsprong er nog niet waren. Be Quick staat niet voor niets op een keurige derde plek en bovendien zou het niet de eerste keer zijn dat we een tegenstander dit seizoen uit geslagen positie (bijna) terug laten komen. Waar we een echte storm van Be Quick verwachtten viel dit echter reuze mee en wisten we de voorsprong, enigszins gelukkig, zelfs nog verder uit te breiden. Robert tekende uit een klutssituatie voor zijn vijfde doelpunt van de middag. Trainer Han Slots besloot dat het zo wel genoeg was met de Robert Harbers show en bracht Bart Getkate in zijn plaats. 

a de 5-0 bloedde de wedstrijd een beetje dood. Be Quick kreeg nog een goede kans maar Rene Kamphuis redde goed en wist zo voor de tweede wedstrijd op rij de nul te houden. Vlak voor tijd wist Bart Getkate na een uistekende voorzet van Dick Jan Goorman nog de 6-0 te maken. Na de wedstrijd lieten Robert Harbers en Matthijs Boerman nog even zien een uitstekende mediatraining gehad te hebben. Wát een uitstraling voor de camera’s van Excelsior TV. Daar kan menig eredivisie speler nog een puntje aan zuigen.   

Daarna was het wachten op bericht uit Dronten. Waren we kampioen? Nou nee. ASV Dronten zette ook een overtuigende 6-0 neer en zo wordt het kampioenschap met nog minstens twee weken uitgesteld. Volgende week gaan we genieten van een dik verdiend vrij weekend waarna we op 30 april in IJsselmuiden tegen IJVV met een overwinning het kampioenschap in de wacht kunnen gaan slepen. 

Kalender icoon zaterdag 16 april 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers