Foto bij Excelsior'31 laat het afweten tegen Flevo Boys (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Gradus Hempenius

* Reactie Rene Roord

Door Martin Klaassen

Het periodetitelvlammetje was, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Flevo Boys, nog niet gedoofd. Mocht Staphorst de laatste periode winnen (en 2e blijven), dan zou een 3e plek een bonus opleveren. Deze positie geeft waarschijnlijk recht op een vervangende periodetitel. Excelsior’31 was daarvoor samen met AZSV en ACV in de race. Interim-trainer René Roord voert na het gelijkspel tegen SVZW 3 wijzigingen door in zijn basiself. Melvin Velthuis keert na zijn invalbeurt als aanvaller in Wierden terug in de basis als verdediger. Cem Kose is de vervanger van Hakim Ezafzafi. Joran Pot kon vanwege een blessure niet spelen.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd werden door Excelsior’31 als Flevo Boys als extra warming-up minuten toegevoegd. Excelsior’31 kwam daarna op gang en liet zien technisch meer in huis te hebben. Er was in de meters voor het strafschopgebied van Flevo Boys veel ruimte vacant om iets creatiefs op poten te zetten. Dat werd door de technische en lopende spelers van Excelsior’31 steeds vaker geprobeerd. Gradus Hempenius zette zijn acties in, Michel Gerritsen Mulkes doorkruiste het gebied in de hoop de steekpass te ontvangen en Cem Köse begaf zich in het gebied om te kaatsen.

Ondank de goede intenties, liepen de aanvallen vaak rondom het strafschopgebied spaak. Kwam Excelsior’31 wel in het strafschopgebied, dan was het een kwestie van ‘net niet’. De twee grootste kansen, waardoor Excelsior’31 het zichzelf een stuk makkelijker had kunnen maken, werden niet afgerond.

In de 23e minuut kreeg Cem Köse, na een afgeslagen corner de bal voor zijn voeten. Zijn schot kwam via de vingertoppen van Flevo Boys-doelman Rodney Rosink en de binnenkant van de paal terug het veld in. Vlak voor rust kwam Michel Gerritsen Mulkes, na combineren met Gradus Hempenius oog-in-oog met Rosink te staan. De bal ging via de doelman naast het doel.

In de tweede helft holde het speelpeil hard achteruit. Het werd naarmate het eindsignaal naderde duidelijk dat Excelsior’31 dit seizoen niet meer uit de negatieve spiraal weet te raken. De accu is leeg en zoektocht naar de juiste lader is gestaakt. Flevo Boys, dat zich opmaakt voor de finale van de Disctricsbeker en de competitie plichtmatig voltooit, profiteerde na rust van de malaise bij Excelsior’31. De schotkracht ontberende thuisploeg zocht nog meer de aanval, waardoor er ruimte ontstond voor de counter.

In de 60e tot de 70e minuut waren er al mogelijkheden van afstand van Flevo Boys-spelers Lars Klijnstra en William de Boer. In de 77e minuut was het wel raak voor De Boer. De linksbuiten wist af te rekenen met Simon Baysoy en schoot in de korte hoek raak: 0-1. In het laatste kwartier ging het licht van de wedstrijd (en daarmee ook het seizoen) op pijnlijke wijze uit.

Excelsior’31 – Flevo Boys 0-1 (0-0)