Excelsior'31 gewillig naar de slachtbank (samenvatting geplaatst)

Foto bij Excelsior'31 gewillig naar de slachtbank (samenvatting geplaatst)

Excelsior'31 gewillig naar de slachtbank (samenvatting geplaatst)

* Klik hier voor 72 foto's (copyright www.excelsior31.nl)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie en interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)



* Reactie Rene Roord

 

 

Door Martin Klaassen

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen was er vooraf niet een om des keizers baard. Excelsior’31 had het niet in eigen hand, maar derde worden kon alsnog. Tegenstander SC Genemuiden hoopt aan de staart van de lijst promotiedegradatiewedstrijden te ontlopen. René Roord gaf ten opzichte van vorige week basisplaatsen aan Mitch Stockentree en Dylan Vosskuhler. Dit ging ten koste van Simon Baysoy en Patrick Gerritsen.

Excelsior’31 maakte vanaf het eerste fluitsignaal een lamlendige indruk. Dit was koren op de molen van het in nood verkerende SC Genemuiden. Het elftal, onder leiding van Johan de Man, nam het initiatief en Excelsior’31 liet het gelaten over zich heenkomen. Het duurde tot de 33e minuut tot de Excelsior’31 achterhoede capituleerde. Jacco Riemens kreeg na een klutssituatie de bal voor de voeten, kapte Arjan Kok uit en maakte de 0-1. De 0-2 volgde in de 42e minuut, toen Melvin Velthuis uit een hoekschop op schlemielige wijze de bal achter Arjan Kok werkte.

SC Genemuiden-doelman Arjan Flier, die in de eerste helft makkelijk een dutje had kunnen doen als hij een hangmat tussen de doelpalen had geknoopt, kreeg in de tweede helft iets meer te doen. Hij kreeg af en toe een inzet te verwerken waarvoor hij door de knieën moest. SC Genemuiden speelde freewheelend de wedstrijd uit. De groenwitten scoorden ook nog een keer. Jacco Riemens gaf in minuut 75 de bal keurig af op Patrick Lip. Hij liet Arjan Kok, die na 7 seizoen trouwe dienst onder de lat afscheid nam, kansloos.

Na de wedstrijd maakte Ab Dennekamp namens de Supportersvereniging van Excelsior’31 bekend dat Niek Davina de Speler van het Jaar is geworden. De sierlijke middenvelder liet Patrick Jurgens en Melvin Velthuis nipt achter zich.

Vervolgens zette Excelsior’31 de vertrekkende spelers in het zonnetje. Bestuurslid Fred Tuinman bedankte Arjan Kok en Joran Pot voor hun bewezen diensten en had een afscheidscadeau voor de twee in petto. Arjan Kok bergt zijn handschoenen, na de wedstrijd volgende week tegen VVOG, definitief op en wordt keeperstrainer bij DOS’37 in Vriezenveen. Middenvelder Joran Pot vervolgt zijn carrière in de Topklasse bij DVS’33.

De interviews + samenvatting van Excelsior'31 TV is in de loop van het weekend hier te zien.


Excelsior’31 – SC Genemuiden 0-3 (0-1)

Doelpuntenmakers:

33. Jacco Riemens 0-1
42. Melvin Velthuis (e.d) 0-2
75. Patrick Lip 0-3

Opstellingen:

Excelsior’31: Arjan Kok (90. Wilco Nieuwenhuis), Dylan Vosskuhler, Jurriaan Seppenwoode, Melvin Velthuis, Patrick Jurgens (46. Daan Ligtenberg), Michel Gerritsen Mulkes, Amanuel Isa (64. Hakim Ezafzafi), Niek Davina, Gradus Hempenius, Cem Kose, Mitch Stockentree.

Wisselsspelers: Wilco Nieuwenhuis, Daan Ligtenberg, Simon Baysoy, Patrick Gerritsen, Hakim Ezafzafi

SC Genemuiden: Albert Flier, Arjen Netjes, Jasper Bremmer, Masies Artien, Erik Rotman, Robert Boes (82. Christiaan Riemens), Frank Kuurman (70. Job van Dalfsen), Jacco Riemens, Patrick Lip, Martijn Jansen, Sijmon Eenkhoorn

Wisselspelers: Robert Riezebos, Christiaan Riemens, Gieljan Tissingh, Siebren Visscher, Job van Dalfsen, Tjeerd Korf

 

Kalender icoon zondag 8 mei 2016 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers