B1 loopt finale nacompetitie mis na rode kaart (samenvatting geplaatst)

Foto bij B1 loopt finale nacompetitie mis na rode kaart (samenvatting geplaatst)

* Bekijk hieronder de samenvatting van Excelsior'31 TV, gemaakt door José Nijhof (presentatie), Jarnik Busscher (interviews) en Thijs Nieuwenhuis (camera en montage)

* Reactie Jasper Veltkamp

* Reactie Daniël Holtman

Verslag door Thijs Nieuwenhuis
Het is Excelsior'31 B1 niet gelukt om de finale te bereiken in de nacompetitie voor promotie naar de 3e Divisie. Nadat er vorige week in Rijssen gelijk gespeeld werd (1-1), was Be Quick'28 B1 in de return (na verlenging) met 4-3 te sterk.

De return werd gespeeld in het IJsseldelta Stadion, de thuishaven van PEC Zwolle. In een aantrekkelijke openingsfase, waarin beide teams gelijk volop in de aanval gingen, kwam Excelsior'31 B1 via Jasper Veltkamp na ongeveer 12 minuten op een 0-1 voorsprong. Vervolgens kregen beide teams enkele goede kansen, maar het was de individuele klasse van Jasper Veltkamp die zorgde voor de 0-2. Hij speelde na een half uur spelen de verdediging en de keeper uit via een fantastische solo en kon vervolgens simpel binnen schieten. Lang konden de Rijssenaren echter niet van de voorsprong genieten, nog géén minuut later werd het 1-2.

10 minuten na rust maakte Excelsior'31 B1 de belangrijke 1-3. Frank Gerritsen Mulkes bewaarde goed het overzicht en zodoende kon Mitchell Brugts de bal simpel binnen tikken.

Excelsior'31 B1 bleef vervolgens goed overeind, tot het beeld van de wedstrijd 25 minuten voor tijd compleet veranderde. Mitchell Brugts ontving een rode kaart, nadat hij een sliding inzette van achteren. Excelsior'31 B1 kreeg het moeilijk en Be Quick'28 B1 profiteerde al snel, 2-3.

Jasper Veltkamp kon vlak voor tijd een einde brengen aan alle spanning. Hij ging alleen op de keeper af maar schoot de bal langs de keeper op de paal.

1 minuut voor tijd werd er tot tweemaal toe een overtreding gemaakt op Jasper Veltkamp. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de (neutrale) grensrechter en liet doorspelen, wat uiteindelijk een corner opleverde voor de thuisploeg. Dit resulteerde in een hoop frustratie bij Excelsior'31 B1, omdat de grensrechter toch echt de vlag in de lucht stak voor een overtreding op Jasper Veltkamp, maar ook de scheidsrechter na een onderonsje niet wist te overtuigen. Nadat de zoveelste praatsessie in de wedstrijd ten einde was kon de hoekschop genomen worden, die uiteindelijk prima ingekopt werd door Be Quick'28, 3-3. De scheidsrechter floot daarna gelijk af en besloot ook nog om een speler van Be Quick'28 de rode kaart te geven.

In de verlenging (2x 12,5 minuut), waarin beide ploegen dus 10 spelers op het veld hadden staan, trok de thuisploeg aan het langste eind. Aan het einde van de eerste helft van de verlenging werd de 4-3 gescoord via een kopbal uit een vrije trap.

Daardoor komt er een eind aan de nacompetitiereeks van Excelsior'31 B1, dat komend seizoen wederom uitkomt in de 4e Divisie. Be Quick'28 B1 speelt volgende week de finale tegen Frisia B1.